Офіс поліції на вулиці Стрийській у Львові, ймовірно, добудуть наприкінці 2022 року.

Про це йдеться у повідомленні Львівської обласної ради.

Будівництво цього офісу розпочалося у 2013 році. Планувалося, що туди переїде львівське міське управління міліції (тоді ще міліції) зі старих приміщень на вулиці Степана Бандери, 1. А саме приміщення передадуть музею «Тюрма на Лонцького».

Проте через брак фінансування будівництво призупинилося.  А після реформування поліції у 2015 році взагалі відпала потреба у цій будівлі.

Проте наступного року виникла ідея використати недобуд під центр оперативного реагування поліції. Для цього Євросоюз виділив 6 млн гривень. Обіцялося, що в будівлі будуть відкриті кабінети працівників поліції, тобто з великими скляними дверима, через які можна буде зазирнути  та побачити що діється в кабінеті: чи не застосовують до когось силу або чи не беруть хабарі. Також планувалося обладнати камери тимчасового перебування затриманих осіб за європейськими стандартами.

Окрім того, в офісі на Стрийській планують зібрати всі служби оперативного реагування. Це служба «102», ситуаційний центр головного управління поліції, а також відділ адміністративної практики, розшуку та опрацювання матеріалів ДТП управління патрульної поліції Львівської області.

Роботи на довгобуді, припинені з 2014 року, розпочалися тільки місяць тому. Наразі туди завезли будівельну техніку та будівельні матеріали.

ІА "Вголос": НОВИНИ