У Львові судитимуть колишнього директора оборонного підприємства через закупівлю за завищеними цінами.

Про це повідомляє БЕБ та СБУ у Львівській області.

Він уклав договори на придбання електронно-променевих трубок, що використовуються під час ремонту літаків, за завищеними цінами. Екс-керівнику оголошено про підозру за зловживання службовим становищем. Встановлено, що в період перебування на посаді, екскерівник залучив комерційні структури та здійснював «відмивання грошей» під час закупівлі товарів для оборонного відомства.

За інформацією ZAXID.NET, йдеться про ексдиректора Львівського авіаремонтного заводу Олександра Кравчука.

Для реалізації схеми він укладав договори з фірмами-підрядниками на поставку продукції, які, нібито, запропонували найнижчу ціну.

Проте, згодом ціна в специфікаціях на ідентичні запчастини безпідставно зростала у десятки разів, а керівник й надалі давав необґрунтовані вказівки підлеглим здійснювати закупівлю товарів.

Такі оборудки дали змогу фігуранту отримати чималий «прибуток» за рахунок держави. Посадовець завдав збитків оборонному бюджету держави на майже 1,5 млн грн.

У лютому 2024 року, колишньому посадовцю було повідомлено про підозру, за одним з епізодів злочинної діяльності, щодо привласнення майже 900 тис грн бюджетних коштів.
Станом на сьогодні зловмисник отримав ще одну підозру у привласненні майже 500 тисяч гривень, які були виділені на купівлю товарів для оборонного відомства.

Судитимуть його за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровано до суду.

Фігуранту загрожує до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ІА "Вголос": НОВИНИ