Російські окупанти 18 травня продовжували наступ у районах Липців та Вовчанська Харківської області. Проте на цих напрямках лінія фронту не змінилася.

Про це повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Російські мілблогери стверджували 17 і 18 травня, що російські війська просунулися поблизу Лук'янців і на глибину до 4 кілометрів між Глибоким і Лук'янцями. Також просунулися на північ від Липців вздовж Трав’янського водосховища та зачищають територію. Проте ISW не знайшов підтвердження цих російських заяв.

18 травня російські війська продовжували наступ у районі Вовчанська та в його межах, але лінія фронту на цьому напрямку теж не змінювалася.

Міноборони РФ стверджувало, що Старицю (на захід від Вовчанська) захопили військові російського Північного угруповання військ, хоча ISW не спостерігав підтвердження цього.

Російські мілблогери стверджували, що війська РФ продовжували незначне просування в межах Вовчанська, і повторили заяви, що російські війська увійшли в Зибине (на схід від Вовчанська). ISW не знайшов підтвердження цих російських заяв.

ІА "Вголос": НОВИНИ