Сьогодні міська конференція Народної партії затвердила списки кандидатів до Львівської міської ради. Із 20 позицій загального списку Блоку Литвина 16 належатиме саме представникам НП, решта – партнерам по блоку, для кожного з яких зарезервовано 10% місць.

Конференція проходила на диво жваво – делегати прибули вчасно, оперативно вирішили організаційні питання і перейшли до суті – «розбору польотів» та визначення довгих і коротких стратегічних цілей, тобто висунення кандидатів до міських рад Львова та Винник.

З «розбору польотів» вдалося дізнатися, що ЛМО НП зараз налічує 350 членів, причому більшість районних осередків налічує менше 50 партійців, що ні в які ворота не лізе, зважаючи на близькість виборів. Тож керівникам цих осередків було строго-настрого наказано активізувати роботу і форсованими темпами поповнити щільність рядів. Правда, частковим виправданням для «народників» стала тимчасова втрата політичної орієнтації на місцевості внаслідок виходу з партії колишнього голови ЛОО НП Володимира Снітинського та Олександра Дейнеки, але рядові партійці вже оговталися, вирішили залишилися під прапорами Народної партії і готові активізувати роботу за усіма напрямками. Утім, хоча назагал «литвинівці» дуже стримано коментували факт демаршу колишнього керівництва, на конференції прозвучала пропозиція дати «виважену, але принципову» оцінку його діям і зробити відповідну заяву для преси.

Ключовим моментом конференції, зрозуміло, було затвердження списку кандидатів від партії до Львівської міської ради, який, за словами в.о. голови ЛОО Івана Стефанишина, до сьогоднішнього дня існував у єдиному примірнику і лежав у сейфі. Про всяк випадок.

Оскільки загальний список Блоку Литвина складатиметься з 20 осіб, квота НП «заважила» в ньому на 16 місць, два місця у першій десятці і два місця у другій належатиме представникам партнерів по блоку – «Справедливості» та Селянській демократичній партії. Прізвища їхніх кандидатів будуть відомі після проведення міської міжпартійної конференції.

Очолює список Іван Стефанишин. На другій позиції - депутат Львівської міської ради, комерційний директор ВАТ «Львівська тютюнова фабрика» Григорій Козловський, № 3 – голова обласного комітету ЛОО профспілки працівників АПК Михайло Тарнавський, № 4- президент ПП «Карро», голова Ради нацменшин при Львівській ОДА Карло Саркісян, № 5 – головний лікар лікарні Хоспіс Євген Москв’як.

Утім, можна припустити, що Іван Миколайович, попрацювавши обличчям списку, відмовиться від права на персональне крісло в сесійній залі львівської Ратуші і в міській ради опиниться перший «під рискою», але це наразі лише припущення.

Для збереження «гендерної рівності» за квотою в ті ж 10% до списку включено дві жінки, обидві у другій десятці. Причому Оксану Заваду, яка спочатку мала отримати 13 місце з джентльменською ґречністю пересунули на 12-те, щоб, не приведи Боже, не образилася.

Конференція також затвердила партійний список до винниківської міської ради з п’яти прізвищ, а також відправила першу десятку свого списку делегатами на міську міжпартійну конференцію. При цьому Іван Стефанишин наголосив, щоби усі держслужбовці обов’язково оформили на цей день вихідний за свій рахунок, оскільки обидві конференції відбувалися у робочий час. Обіцяв перевірити.

ІА "Вголос": НОВИНИ