Середньостатистичний українець випиває за рік близько 12 літрів мінеральної води. Тим часом, італійці споживають цього напою майже у десять разів більше. Можливо, це одна з причин, чому вони і живуть на 12-15 років довше. Ми ж традиційно п’ємо або з-під крана, або з криниці. В результаті, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 25% населення України ризикують захворіти, споживаючи неякісну питну воду. “Яку воду ми п’ємо” – тема цього числа “Вечірньої газети”, якій традиційно присвячені перша, шоста та сьома сторінки.

Під час зустрічі на найвищому рівні у Криму Леонід Кучма ощасливив росіян, а Григорій Суркіс... розсердив Володимира Путіна. Подробиці – в матеріалі нашого власного кореспондента в Москві Віталія Портникова на п’ятій сторінці.

20 липня відійшов у вічність Костянтин Степанков. Одне з останніх прижиттєвих інтерв’ю великого актора читайте на восьмій сторінці “Вечірньої газети”.
“Перший капітал я заробив перепродажем дефіциту”, – відверто зізнався у розмові з кореспондентом “Вечірньої газети” 49-річний голова Спостережної ради корпорації “ЕкоЛан”, екс-губернатор Львівщини Степан Сенчук. На 21-й сторінці він розповідає про свій шлях у бізнесі, згадує про роки при владі та дає поради майбутнім підприємцям.

Болгарський співак Бісер Кіров записав 15 гігантів і сім компакт-дисків, дав понад 3500 концертів на сценічних майданчиках 56 країн шести континентів. В інтерв’ю “Вечірній газеті” він зізнався, що, незважаючи на бурхливе гастрольне життя та всупереч банальному кліше артиста-гультяя, ніколи не зраджував дружині. Зате на власні очі спостерігав за драмою любовного трикутника Ренате Блюме – Дін Рід – Гойко Мітіч.

“96-сантиметровий чоловік” – матеріал про найменшу людину в Україні Івана Чоповського читайте на 18-й сторінці “Вечірньої газети”.

Як виявилося, у бджолиних сім’ях є “охоронці”, “розвідники”, трутні та матки. Репортаж з пасіки – на 19-й сторінці.

Донька видатного українського футболіста Володимира Безсонова Ганна має чудові шанси поборотися в Афінах за нагороди в художній гімнастиці. Зважити їх і з’ясувати наміри спортсменки вирішив кореспондент “Вечірньої газети” – інтерв’ю зі спортсменкою на 23-й сторінці.

ІА "Вголос": НОВИНИ