На Волині розгорнута небачених розмірів кампанія «чорного» піару проти нардепа Ігоря Єремєєва, який, як відомо має безпосереднє відношення до відомої луцької корпорації «Контініум», а також є власником частини акцій НПК «Галичина». Одним із елементів цієї кампанії стала поява у Луцьку біл-бордів, які рекламували серію замовних матеріалів у «Аргумент-Волині» — додатку «Аргумент-газети» із матеріалами про нардепа.

«Вголосу» у зв’язку з цим стало цікаво: по-перше, чи це сама «АГ» вирішила так підняти свій рейтинг на Волині, чи «АГ» хтось «використав», припускаємо, не без обопільної згоди, у своїй боротьбі з Єремєєвим. По-друге, якщо хтось використав, тоді хто саме?

Щоб багато не гадати, ми звернувся із цими запитаннями особисто до Ігоря Єремєєва, який висловив переконання, що на цей раз популярну львівську газету «попользовало» оточення відомого олігарха Коломойського, який реально стоїть за кампанією по дискредитації Єремєєва на Волині.

«Мій коментар дуже простий. Я знаю, хто замовив, чия прес-служба замовила цей матеріал в «Аргумент-газеті»... Даний матеріал замовила група «Приват». Більше того: замовниками спеціально була запущена теза, ніби Пінчук воює проти Литвина, для того, щоб вести деструктивні дії, щоб було якесь з’ясування стосунків... Моє особисте відношення до цієї справи приблизно таке. Ми вступили у фазу передвиборчої кампанії. І кожен громадянин у цій державі розуміє, що в цей момент може бути максимально багато компромату. І це черговий компромат, на який я абсолютно спокійно і адекватно реагую. Тому що я вважаю, що протягом усіх 12 років працював і працюю, і немає такого запитання, на яке б я не міг дати відповідь», — розповів Ігор Єремєєв.

А каменем спотикання став НПК «Галичина», точніше історія з недавнім провалом спроби групи «Приват» купити-продати пакет акцій цього підприємства.

«У чому суть питання,-- пояснює Ігор Єремеєєв. — Була спроба продати пакет акцій НПК у 32% групою «Приват». Ця спроба мала за собою одну-єдину ідею — продати цей пакет із рук «Привата» в руки «Привата» — в «Укрнафту». Причина дуже проста: сьогодні на рахунках «Укрнафти» накопичилося близько двох мільярдів гривень. І «Приват», який контролює 40 відсотків цієї державної компанії, не має змоги вивести ці кошти з рахунків. Тому що спостережна рада не дає їм такої можливості. От вони й придумали історію, щоб завищити в декілька разів ціну пакету Дрогобицького НПЗ, який вони не контролюють, і продати його в «Укрнафту». І таким чином вивести з «Укрнафти» 1 мільярд гривень. Але оскільки вони в «Укранафті» мають 40%, то вони фактично з однієї своєї руки передали в іншу руку. І таким чином вивели з рахунків частину державних коштів. Я відповідним чином підняв це питання на засіданні Кабінету міністрів, провів прес-конференцію, зустрівся з Президентом… Я довів, що це неприпустимо, принаймні, стосовно інтересів держави. І сьогодні тендер призупинений, питання продажу вже не стоїть...».

Не секрет, що «АГ» належить оточенню головного республіканця Юрія Бойка, а відтак політично орієнтована на підтримку блоку «Не так!». Отож не виключено, що взявши гроші в Коломийського за «економічне кілерство», «АГ» разом з тим безкоштовно, як кажуть, за ідею, виконала і акт «політичного кілерства», а відтак зробила приємне своїм безпосереднім шефам. Адже «Не так!» саме в Блоці Литвина вбачає одного із реальних суперників на виборах до ВРУ. Звідси й чутки про причетність Пінчука до всієї цієї історії.

Проте очевидно одне: якщо раніше «АГ» займала нішу «жовтої» преси, то відтепер газета претендує зайняти перше місце у новій ніші наймасовішої «чорної преси», в якій раніше були помічені лише самвидавівські газети.

ІА "Вголос": НОВИНИ