Катерина Ющенко, вона ж Катерина Чумаченко, вона ж Катерина Клер, володарка заводів, газет, пароплавів, прибула з візитом до Львівської міської дитячої клінічної лікарні. Дружина бога презентує початок акції збору лаве на реалізацію проекту „Дитяча лікарня майбутнього”.

Стан легкого заціпеніння у лікарів. Охоронці ходять колами. Дружина Садового у компанії Березюка. Квурт самотньо сумує на лавці. Три богатирі з квітами. У погляді Садового лунає „всьо чотко”.

Працівники лікарні біля входу у приміщення впадають у зимову сплячку. Чекають другого пришестя. Після секундного перебування у колі зору Катерини Ющенко, вони ледве переводять подих. Вони будуть пам’ятати цей день усе життя. Бог(иня) вийшла з машини до народу.

Міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко та Ігор Герич у осінньому супроводі. Поцілунки і привітання. Лабіринтна мандрівка новим корпусом. Нові палати. Євроремонт. Обладнання. Купа vip-провідників з різнокольоровими пантами.

Теле і фоторепортери перескакують з місця на місце у пошуках ідеального місця для кадрування поважної гостині. Баражують як фокке-вульфи над повітряним простором володарки рук, які нічого не крали.

10 хвиленне блукання лабіринтами. Тіпа, прес-конференція богині ранкової зорі. Море журналістів. 2-3 слова. І слово передається міністру Поляченку. Щоб не розслаблявся.

Жінка президента у пошуках нових приміщень та нових зустрічей з людьми у білих халатах. Менше людей, менше журналістів. Більше кисню у балонах.

2 мерса на дворі. Ангели-охоронці богині. Подарунки. Чи то Катерини Ющенко комусь, чи то від когось Катерині Ющенко. Відкриті багажники. Розмови про римо-католицькі звичаї муз з почту богині.

Охоронець починає грузити за неприпарковане фотографування. Він очевидно втратив орієнтацію. Я, здається, у авта не залазив, багажники у них і так відкриті. Під спідниці муз об’єктив не наводив. Ангельські претензії, щодо мого місцеперебування на території лікарні. Відповідаю йому тією ж монетою.

Працівники СБУ просять показати посвідчення. Всі документи при мені. Все нормально. Погоджуємось про розпальцьовані панти київських охоронців божественної колісниці. На тому і розходимось.

Один з київських охоронців, вже спокійним голосом, розповідає мені про демократію, та її межі. Про те, що в Америці мене не пустили б до жінки малого Буша за кілометр. Про кошти Катерини Ющенко. Просить, щоб я фоткав лише Катерину Ющенко, а не її навколишню супровідну орбіту. Просить не фоткати багажників і жіночок, які виходять і заходять з (в) авта. Я погоджують. На тому і розходимось.

Групове фото лікарів з богинею, Садовим, Поляченком. Богиня назад у машину. Вперед на фуршет. Для неї корків не буде. Останні прощання. Катерина Садова домовляється з Катериною Ющенко про вечірній коктейль. Садовий роздає значки людям у білих халатах. Всі мають бути зі значками. І це правильно.

Фууууууууу. Поїхала. Божественна гора впала з плеч. Богема також їде на фуршет. Катерину Садову 10 метрів везуть до білого буса, де їй урочисто вручають Садового IV. Для неї фуршет закінчився. Все найкраще дітям. І це правильно.



ІА "Вголос": НОВИНИ