Одесит цими вихідними став чемпіоном світу за версією WBA в легкій вазі (до 61,2 кг). У десятому раунді Василь нокаутував венесуельця Хорхе Лінареса (44-4, 27 КО).

Отож, Ломаченко став першим в історії боксу чемпіоном світу в трьох вагових категоріях уже в 12-му бою. Водночас, Лінарес став першим в кар'єрі українського чемпіона суперником, який відправив його в нокдаун.

Окрім поясу WBA Ломаченко є чемпіоном світу WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг), а раніше він володів титулом WBO у напівлегкій вазі (до 57,2 кг).

«Вголос» попросив фахівців прокоментувати результат бою Ломаченка із Лінаресом.

Роман Семенишин, заслужений тренер України з боксу:

«Мені бій дуже сподобався. Поєдинок був конкурентним, напруженим. Лінарес, судячи зі статистики, завдав більше точних ударів. Хоча загалом більше ударів викидав Ломаченко. Вочевидь, розрахунок українця був на кількість. У шостому раунді наш земляк пропустив несподіваний удар – і опинився в нокдауні. До слова, не пригадую, щоби хто-небудь ще відправляв Ломаченка в нокдаун – ані в професіоналах, ані в любителях. Клас Василя проявився у 10-му раунді, коли він точним ударом нокаутував суперника. Дуже цікаво було би подивитися заключні раунди, думаю, Василь би прибавив – і виглядав би ще ефектніше.

За суддівськими записками була нічия. Із цим я категорично не погоджуюся. Вважаю, що Лінарес виграв максимум два раунди. В інших був сильніший Ломаченко.

Загалом, дуже задоволений побаченим. Такі конкурентні бої завжди цікаві і є окрасою боксу. Для Ломаченка це один із найважчих поєдинків у професіоналах».

Макс Альперович, президент американської промоутерської компанії «Fight Promotions»:

«Дуже цікавий бій. В Америці багато-хто вважав, що Ломаченко переможе, як завжди – переконливо, без шансів для суперника. Але Лінарес видав дуже достойний бій. Василь Ломаченко раніше проводив бездоганні поєдинки – і дехто вирішив, що так буде завжди. Але українець не є машиною, він – людина. І Лінарес це показав наочно. Ломаченка можна відправити в нокдаун, можна успішно йому протистояти. Василь піднявся у нову категорію і відчув проблеми, яких не було раніше. Думаю, далі буде ще складніше, адже у цій вазі є чимало сильних боксерів.

Бій Ломаченко – Лінарес транслював канал ESPN, і цей поєдинок показав рейтинг 1,0, що є найкращим результатом серед всіх боксерських поєдинків в 2018 році. Ці цифри найкраще характеризують якість боксу».

Аку Жанг, боксерський менеджер з Китаю:

«Як на мене, Василь Ломаченко не показав свого найкращого боксу, він здатен виступити краще. Я чув, що у нього була незначна травма. Мабуть, це відбилося на його діях у рингу. При цьому, не забувайте, що він боксував із топовим суперником, Лінарес входить до еліти світового боксу. Тому Ломаченко заслуговує тільки на найкращі оцінки».   

Олег Петренко, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ