Рівненський Блок «Наша Україна» прийняв резолюцію щодо звільнення голови Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія, у зв’язку зі створеною ним напруженою політичною ситуацією в Рівненській області.

Відповідна резолюція була ухвалена на Рівненській обласній міжпартійній конференції Блоку «Наша Україна» 28 січня, ― повідомили в прес-службі РОО НСНУ.

Головною причиною виникнення такої ситуації делегати конференції вважають політику, яку проводить голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Червоній.

Резолюція містить звернення делегатів до Президента з проханням звільнити Василя Червонія з посади голови держадміністрації області. Зокрема, у резолюції, прийнятій на конференції йдеться про те, що на Рівненщині спостерігається систематичний тиск чинного голови держадміністрації на ЗМІ, нетерпимість, авторитаризм та нехтування елементарними демократичними процедурами, розправи над політичними опонентами.

Оскільки напередодні парламентських виборів в Рівненській області Василем Червонієм створені всі передумови для використання ним адміністративного ресурсу в інтересах однієї політичної сили, члени партії звертаються до Президента Ющенка з проханням звільнити Василя Червонія із займаної посади і вберегти область від ганьби використання адміністративного ресурсу та антидемократичних дій.

У конференції взяли участь заступник Керівника Виборчої кампанії «Нашої України» Микола Катеринчук, керівник юридичного департаменту штабу Роман Зварич, четвертий номер в списку Виборчого Блоку «Наша Україна» Ольга Герасим’юк, а також члени Ради партії Ігор Жданов та Анатолій Луценко. Позицію рівненчан у своїх виступах підтримали Микола Катеринчук та член Ради партії Ігор Жданов. Зокрема, Микола Катеринчук зазначив, що „у режиму, який пропонує зараз рівненський губернатор, і режиму Кучми є лише одна відмінність – Кучма навіть не казав, що він демократ. А нинішній рівненський губернатор, прикриваючись Ющенком, прикриваючись словом демократія, чинить абсолютно антидемократичні речі, в області відбуваються ледь не тоталітарні процеси. І все це під прикриттям ідеалів помаранчевої революції. У зв’язку з цим Василь Червоній стає поза колом тих людей, яких ми маємо поважати і з якими ми маємо співпрацювати».


Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ