Партія регіонів руками Деньковича розчистила дорогу Свободі. Не якійсь абстрактній і безумовно позитивній Liberté, а цілком конкретній львівській політичній силі, про яку різне кажуть. Розчистила дорогу до Львівської облради.

Це стало очевиднмм після того, як розв’язалася одна з головних інтриг цьогорічних місцевих виборів на Львівщині: Печерський суд вкотре відклав розгляд позову Деньковича на 6 жовтня  і це означає, що ВО «Батьківщина» на чолі з Романом Іликом не братиме участі у виборах до Львівської облради. Ще раніше суд до моменту винесення остаточного рішення в цій справі заблокував будь-які дії Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», а тому ЛОО ВО «Батьківщина» в терміни, встановлені законом, а саме до 2 жовтня, не зможе провести конференцію з висунення кандидатів в депутати до облради.

Проте простого усунення «Батьківщини» від участі у виборах регіоналам здалося замало. Незламний борець з гадючкою юліанського тоталітаризму Іван Денькович впевнено заявляє, що поведе своїх людей на вибори до облради саме під брендом ненависної йому «Батьківщини». Звідки ця впевненість? Невідомо.

Може, хтось шепнув із ПР, а може наворожив восьминіг Пауль. Але наразі все дивним чином складається на користь Деньковича. Навіть ЦВК уже довела готовність його підтримки, зареєструвавши членами ТВК саме представників від Деньковича.

Щоправда, і адмінресурс має свої межі, а відтак навряд чи список Деньковича отримає голоси усіх прихильників партії «Батьківщини» на Львівщині. І тут постає питання: а кому відійдуть голоси дезорганізованого і спантеличеного бютівського електорату?

З великою долею вірогідності можемо припустити, що ці голоси відійдуть передусім до ВО «Свобода», яка на сьогодні займає другу позицію у рейтингах після «Батьківщини». Щось від цього пирогу перепаде, можливо, і «Фронтові змін» Арсенія Яценюка та іншим партіям помаранчевого спектру, але левина частка, безумовно, відійде «Свободі».

Питання, правдиву відповідь на яке, ми навряд чи колись отримаємо, наскільки регіонали були свідомі в своєму бажанні розчистити і так не вузеньку дорогу Свободі до перемоги? Навіщо їм було так відверто підігрувати приходу до керівництва в облраді фаріонів Тягнибока?

В тім, не виключено, що регіонали знають про Свободу щось таке, що не відомо загалу, а відтак їм буде значно легше співпрацювати з ними, а не з так подібними до себе бютівцями Тимошенко.

фото: sharenator.com

ІА "Вголос": НОВИНИ