Депутати Львівської міськради не змогли прийняти рішення про приватизацію комунальної газети "Ратуша".

Депутати проголосували рішення про приватизацію за основу, однак поправки про фінансування видання протягом трьох та шести місяців не набрали необхідної кількості голосів міських обранців.

Депутати також не змогли прийняти рішення в цілому через недостатню кількість голосів.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, розгляд питання відбудеться на наступній сесії міськради.

"По закону питання, які не проголосовані, автоматично переносяться на другий рік", - назначив він.

Щодо подальшого фінансування "Ратуші", то Садовий зазначив, що "в наступний четвер відбудеться бюджетна сесія і ми побачимо чи є зайві кошти, але сьогодні кожна копійка - на віс золота".

Водночас заступник начальника організаційного-інформаційного управління міськради Остап Проник полвыдомив, що у міському бюджеті на 2007 рік у статті щодо фінансування ЗМІ, а зокрема у розділі газети закладено 400 тисяч гривень.

Як повідомляло агентство, робоча група з приватизації ЛКП «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша» рекомендувала міськраді продовжити фінансування газети до 1 квітня 2007 року.

Робоча група також рекомендувала міськраді: приватизувати ЛКП «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша» шляхом викупу підприємства трудовим колективом, процедуру приватизації здійснити в порядку, передбаченому приватизаційним законодавством; встановити пільгову ціну продажу ЛКП у розмірі 1 гривня; на час приватизаційних процедур передбачити у бюджеті на 2007 рік видатки на газету в розмірі 123 тис. грн. до 1 квітня 2007 року; у разі відмови трудового колективу від участі в приватизації, здійснити роздержавлення «Ратуші» на конкурсних засадах; невідкладно опрацювати та укласти редакційну угоду між міськрадою та газетою; покрити зафіксовану станом на 01.12.2006 заборгованість газеті; звернутись до Львівської обласної ради з проханням продовжити ЛКП термін оренди приміщення на вул. Винниченка, 8; утриматись від заснування нових друкованих ЗМІ.



ІА "Вголос": НОВИНИ