Голова Львівської облради Михайло Сендак разом із народними депутатам від Львівщини, котрі входять у фракцію „Наша Україна” та БЮТ, вирішили запросити до себе "на килим" голову Львівської ОДА Олександр Сендегу, начальника УМВСУ у Львівській області Олега Сала, начальника УСБУ у Львівській області Володимира Хімея та виконувача обов’язків голови ДПА у Львівській області Юрія Лепецького з тим, щоб спитати з них за криміногенну ситуацію в області, а також за переслідування і утиски депутатів всіх рівнів.

Зустріч мала відбутися 26 січня, але обласне керівництво,яке, натурально, зовсім не було втішене такою перспективою, перед ясні очі депутатів не з'явилося. Щоправда, губернатор надіслав свого заступника, керівника апарату Миколу Дячишина, однак "переслідуваний і утиснений депутат" Олександр Гудима в імперативній формі формі порадив тому "покинути зал Львівської облради і піти працювати!". Відтак - запланована нарада спонтанно перейшла у режим прес-конференції голови Львівської облради Михайла Сендака та 7-ми нардепів від „Нашої України” (Івана Гаврилюка, Олекси Гудими, Ярослава Кендзьора, Петра Олійника, Тарас Стецька, Олега Тягнибока) та нардепа від БЮТу Андрія Шкіля.

Присутні випустили немало критичних стріл на адресу голови Львівської ОДА Олександра Сендеги та керівників правових та силових структур Львівщини. За словами окремих нардепів, ігнорування обласними силовиками та виконавчою владою Львівщини офіційного запрошення, надісланого головою Львівської облради та народними депутатами, свідчить про те, що вищезазначені особи керуються виключно вказівками „Банкової” та Сергія Медведчука.

Щодо твердження про те, що усе обласне керівництво виконує вказівки Сергія Медведчука, то воно, очевидно, є результатом глибоко вкоріненого у свідомості львівських обранців "синдрому мишки", для котрої, як відомо, "немає звіра, страшнішого за кішку". А які претензії можуть бути стосовно виконання "вказівок Банкової" - незрозуміло. Мабуть, на думку депутатів, було би набагато краще, якби голова Львівської ОДА та керівники силових та правоохоронних структур Львівщини підпорядковувалися не своїм керівникам з Києва, а депутатам облради та народним депутатам, обраним від області.

Проте, думаю, що ще краще було би якщо б і виконавча і законодавча та представницька влада підпорядковувалася Закону, але про такий рівень політичної свідомості у нашій країні, здається, говорити ще зарано.

ІА "Вголос": НОВИНИ