У п’ятницю, 21 квітня, відбудеться центральний матч 26-го туру Ліги Парі-Матч, у рамках якого «Динамо» прийме на НСК «Олімпійський» донецький «Шахтар».

Фаворитом українського «ель-класико», відповідно до букмекерських котирувань, є «Шахтар». На перемогу «гірників» букмекери приймають ставки з коефіцієнтом 2,20. Нічия на НСК «Олімпійський» оцінюється коефіцієнтом 3,50. На перемогу киян букмекери дають коефіцієнт 3,20.

Нагадаємо, у першому колі «Шахтар» та «Динамо» зіграли у бойову нічию. У другому колі «Шахтар» переміг «Динамо» у Києві з хокейним рахунком 4:3. 

В останніх десяти матчах п’ять перемог здобув «Шахтар», три гри виграло «Динамо» (дві — у серії пенальті) і дві зустрічі завершились внічию.

Своїми міркуваннями про прийдешнє дербі із «Вголосом» поділилися ветерани обох клубів – екс-гравець «Динамо» Стефан Решко та екс-«гірник» Геннадій Орбу.

Як вважаєте, є інтрига у найближчому протистоянні «Динамо» - «Шахтар»?

Геннадій Орбу: 

Інтриг, як на мене, не багато. Київському «Динамо» відступати нікуди. Це їхній останній шанс. Зрештою, «Шахтар» хоче стати якнайшвидше чемпіоном. Ось і усі інтриги. Думаю, на нас чекає цікавий матч. Чому? «Динамо» не влаштовує нічия у цій грі, тому кияни гратимуть на атаку. «Гірники» дуже добре почуваються в таких матчах. 

Стефан Решко: 

Інтрига велика, як ніколи. Два великих клуби, як завжди, сперечаються хто найкращий. Звісно, «Динамо» програло «Шахтарю» боротьбу за золото. Але ми говоримо про честь клубів, амбіції президентів, футболістів. Тому, як на мене, попри відсутність турнірної напруги, гра буде дуже бойовою. Людські амбіції іноді вищі за зайняте місце. «Гірники» хочуть довести, що недарма перебувають на першій позиції. А кияни – що це усе були тимчасові труднощі, з якими вони уже впоралися.

Сергій Ребров в останніх матчах практикує нову тактичну схему. Гра «Динамо» в кращу сторону змінюється?

Геннадій Орбу: 

Сергій Ребров почав більше довіряти молоді, зараз працює на перспективу. Але особливого прогресу я не бачу.

Стефан Решко: 

Гра «освіжилася», стала більш якісною. Ярмоленко більш вільно грає, може більше використовувати свої індивідуальні якості для ударів по воротах, пасів. Раніше його гру усі читали і навіть посередні команди легко його накривали. Зараз Ярмоленку стало вільніше. Звісно, щоби заграти по-новому, потрібен час. Власне, такі матчі, як із «Шахтарем», і покажуть, чи на правильному шляху Ребров.    

Турнірне становище команд адекватно відображає різницю у класі «Шахтаря» і «Динамо»?

Геннадій Орбу: 

Так. «Шахтар» більш збалансована команда. «Динамо» перебудовується, перезавантажується. Там зараз працюють із молоддю на перспективу.

Стефан Решко: 

Раніше так, адекватно. У першому колі «Шахтар» грав дуже впевнено. У них кращий підбір гравців, Це потрібно визнати. У «Динамо» були свої проблеми, гри не було, в атаці проблеми, в обороні теж, по два голи могли забити у власні ворота. У киян була чорна смуга і донеччани цим скористалися. А дербі покаже, чи «Динамо» прогресує.

Ризикнете спрогнозувати підсумковий рахунок дербі?

Геннадій Орбу: 

Вважаю, що «Шахтар» переможе з рахунком 1:2. 

Стефан Решко: 

Ні, рахунок не говоритиму. Впевнений, буде бойова гра. Не хотілося б, щоби була грубість. Хачеріді не буде на полі. Є ще Гармаш… Та і в «Шахтарі» є емоційні гравці. Я уболіваю за «Динамо» і хочу, щоби кияни перемогли. І цим самим показали, що готові в наступному сезоні боротися за золото.

Олег Петренко, «Вголос»  

ІА "Вголос": НОВИНИ