Нагадаємо, «Динамо», через пропущений матч у кінцівці гри з «Янг Бойз», втратило путівку до стадії плей-оф Ліги чемпіонів.

Учора футболу у виконанні київського «Динамо» я не побачив, – каже «Вголосу» Іван Михайлович. – «Янг Бойз» практично не мав шансів на вихід в наступний раунд. Але швейцарці змусили уболівальників повірити у себе, побігли уперед, почали створювати моменти. А ось у «Динамо» за увесь матч було лише півтори моменти. Це дуже мало. Взагалі, шокований грою, шокований результатом. Невже це крах київського «Динамо»? Таке враження, почався повний розвал…

А як можна пояснити такий підсумок? Все-таки тиждень тому було значно більше оптимізму…

Справді, тиждень тому був рух, була енергетика, мотивація, моменти. А учора була зовсім інша команда. Вразило те, що Ярмоленко в інтерв'ю сказав, що хотів би знати свій ККД. Щиро кажучи, я учора його на полі не бачив. Був вихід один на один і якби він його реалізував, то став би героєм матчу. Але Андрій змарнував нагоду. Ось і все, більше його не було помітно. Знаєте, якщо такого суперника «Динамо» не може пройти, то далі нічого робити навіть у Лізі Європи.

Що керівництво клубу може змінити в цій ситуації?

Навіть не знаю… Після таких матчів важко щось коментувати. Футболісти не розуміють значення емблеми «Динамо», важливість участі в таких турнірах, як Ліга чемпіонів. Такої бездарної гри «Динамо» я не бачив років 15-20. І це дуже насторожує. Вони здорово грають із «Шахтарем», у Києві із «Янг Бойз». А ось матч-відповідь провалили. Це незрозуміло мене.

Олександр Хацкевич каже, що «Янг Бойз» перевершив його команду і плані самовіддачі, бажання. Для декого із киян і справді емблема клубу може нічого не означати, але невже преміальні за вихід в наступний раунд Ліги чемпіонів і можливість там «засвітитися» не є стимулом?

Безперечно, це стимул. Ми говоримо про гроші клубу, рейтинг України, заробітки футболісти. Усе було поставлено на карту. Мабуть, для футболістів гроші не важливі, вони настільки багаті, що не знають що робити із грішми... Не знаю. Ви ж згадайте, жодних моментів у киян не було. Здивував Олег Венглинський, який коментував матч. Він же пограв на хорошому рівні, а під час матчу не помічав очевидного – провалу «Динамо». Коли кияни пропускали хороші атаки, він їх навіть не помічав. Як і того, що «Динамо» не грало на атаку. Так не можна. Потрібно керівництву клубу розбиратися чому футболісти були не налаштовані. Можливо, вирішили, що справу зроблено. Це жах… За весь матч не подати жодного кутового, програти більшість єдиноборств… Швейцарці билися за результат, а кияни вийшли незрозуміло для чого.

Олег Петрівський, «Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ