Бій відбудеться 25 листопада в Madison Square Garden в Нью-Йорку (США). Титул WBO став вакантним після того, як американський боксер Андре Уорд оголосив про завершення кар'єри. Рішення про те, що бій Ковальов - Шабранський стане титульним, прийняли учора, 26 листопада, під час 30-ї Всеукраїнської боксерської організації (WBO).

«Шабранський виступав у ваговій категорії до 81 кілограма. На той час у цій категорії була серйозна конкуренція, – розповів «Вголосу» головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський. – В той час виступали такі відомі бійці, як Усик, Гвоздик та Сінай. Так, Шабранський був у фіналі чемпіонату України, вигравав національний Кубок. Але першим номером у національній збірній він не був».

У любительському боксі заробити собі на більш-менш гідне життя можуть лише ті, хто є лідером у збірній і має рейтинг на міжнародній арені. Шабранський ж на крупні міжнародні старти не потрапляв і виступав лише на другорядних. Не маючи перспективи у себе на батьківщині, В'ячеслав вирішив завершити боксерську кар'єру і поїхав на заробітки в Америку.

«Він якось несподівано для нас перебрався в США, – каже Дмитро Дмитрович. – Друзі допомогли йому виробити візу, він зібрав речі і поїхав туди заробити копійчину. В Америці вирішив підтримувати форму в одному із залів, де його і запримітили тамтешні тренери».

Перший дебютний бій Шабранський провів восени  2012 року. Спершу у нього був лише менеджер і не було високих гонорарів. Грошей ледве вистачало на прожиття. Лише після кількох боїв йому запропонувала контракт одна із провідних промоутерських компаній світу «Golden boy promotions». Зараз в активі Шабранського 20 боїв, 19 з яких – переможні. Єдиної поразки він зазнав від кубинця Саллівана Баррери.

«У тому поєдинку усе могло б закінчитися інакше, – каже Дмитро Сосновський. – У другому раунді кубинець був у нокдауні, у Слави були і інші вдалі епізоди, але дотиснути суперника він не зміг. І технічніший Баррера переміг».         

Невдовзі В'ячеслав Шабранський проведе один із найважливіших боїв у житті. Він змагатиметься із одним із найнебезпечніших панчерів сучасності, росіянином Сергієм Ковальовим.

«У технічному плані Ковальов кращий від Шабранського. З ударом у Сергія усе гаразд, – поділився власними міркуваннями із «Вголосом» заслужений тренер України Роман Семенишин. – Звісно, хотілося б, щоби переміг наш земляк, буду за нього уболівати. Але якщо бути об'єктивним, то явним фаворитом бою є росіянин».

«В'ячеслав може перемогти лише завдяки нокауту, по очкам у нього шансів немає» – каже Дмитро Дмитрович.    

«Я добре себе почуваю, важко працюю і готуюся. Це великий виклик для мене. «Медісон Сквер Гарден» – це легендарна арена, на якій всі мріють провести бій. Для мене бій з Ковальовим – велика можливість, тому я підготуюсь на 100%, – заявив журналістам в Нью-Йорку Шабранський. – Бути в головному бою шоу, яке покажуть на HBO – для мене мрія, яка стає реальністю. Я схвильований перед боєм, адже це зустріч з найкращим боксером в моєму дивізіоні. Під час підготовки ми робимо різні заготовки під Ковальова, але які саме – це секрет. Дякую фанам за підтримку, побачимося 25 листопада».

Нагадаємо, що в серпні 2013 року Сергій Ковальов уперше став чемпіоном світу, завоював титул WBO. Два останні бої росіянин програв американцю Андре Уорду. Більше поразок у Ковальова немає.

Олег Петренко, «Вголос»   

ІА "Вголос": НОВИНИ