Зокрема, як йдеться у соціальних мережах, суд за клопотанням адвоката погодився випустити під заставу трьох злодіїв.

Разом з тим, як зазначають активісти, ці злочинці були справжніми «професіоналами» своєї справи та  відрізнялись тим, що під час пограбування мали з собою найсучасніші технічні засоби.

«Ця банда довгий час займалась викраденням особистих речей, сумок, коштів з автомобілів львів’ян. Їх затримали «на гарячому» у Винниках під час чергового викрадення речей та коштів з автомобіля львівського підприємства. Це злочинне угруповання довший час діяло із найсучаснішими засобами зв’язку – сканерами, раціями, глушилками. Спеціальні комп’ютери сканували автомобілі та сигналізації автомобілів, які грабували.

Діяли дуже обережно, використовували декілька автомобілів, змінюючи їх по дорозі під час скоєння злочинів. Також використовували різний маскувальний одяг з капюшонами, кепками,  декоративні окуляри, шарфи, щоб під час крадіжок на камерах відеоспостереження їх не впізнали.

Автомобілі, які злодії використовували при злочинах – «Вольксваген Джетта» сірого кольору та чорний бус «Опель Віваро», – пишуть активісти.

Львів’яни у тому, що злодії «можуть вийти сухими з води», звинувачують їхнього адвоката, яка, до слова, входить до переатестаційної комісі поліції в Львівській області.  

«Це угруповання діяло на Львівщині вже багато років, неодноразово затримувалось, але ми у Львові маємо «адвоката-рєшалову», яка всі рази їх витягувала та розвалювала справи. Адвокат цей  – Людмила Роюк. І цього разу, коли їх спіймали на гарячому і довели багато скоєних злочинів, знову з допомогою славнозвісного адвоката їх випустять на волю», – зазначається у повідомленні.

Разом з тим, у соціальних мережах про цей інцидент відгукуються, як про ймовірну співпрацю суддів та адвоката, пропонуємо цитати:

Віталій Горбатенко:  «Сьогодні крутість адвоката не у тому, що він досконало знає законодавство, а у тому, що він достеменно знає, де помазати. Але є ще таке поняття, як доброчесність. Якщо мараєш руки у такому «захисті», то, будь добрий, не входь до жодних дорадчих органів, як наприклад, атестаційної комісії. А загалом, як казав Шарапов, «вор должен сідєть в тюрьме».

Юлія Ропавняк: Так, але адвокати – посередники, від яких судді не бояться брати гроші. І це на відміну від звичайних людей! Адвокатам тепер не треба займатись справою, – можна просто собі взяти за посередництво – і все! Так простіше.

«Вголосу»  вдалось поспілкуватися з одним із постраждалих (ред. прим.: на момент слідства співрозмовник попросив не називати його імені. Ініціали коментатора редакції відомі), автомобіль якого обікрало це злочинне угрупування. Він побоюється, що злочинців суд вкотре відпустить на волю. Адже, за інформацією потерпілого, ці злочинці уже неодноразово грабували автомобілі у Львові, але завжди суд присуджував їм… штраф.

«Людей, які вчинили проти мене злочин, суд відпустив під заставу. Те, що мене обікрали саме ці злочинці, було видно по всіх камерах відеоспостереження. Є також факт, що цих викрадачів з автомобілів зловили на гарячому. Також за моєю інформацією, ці люди, яких затримали за викрадення речей з мого автомобіля, скоювали аналогічні злочини і в інших районах Львова та Львівської області. Прикметним є те, що ці люди затримувались за аналогічні злочини не раз. Але через гуманне до злодіїв українське законодавство цих людей постійно відпускали на волю, накладаючи на них мінімальний штраф. Мене особисто, як постраждалого від дій злодіїв, обурює, що організованому збройному угрупуванню, яке вчинило безліч крадіжок, обирають таку міру запобіжного заходу, як відпустити під заставу. Тобто, їх відпустять і вони можуть і далі грабувати», – розповів потерпілий.

За словами потерпілого, йому вдалось дізнатись, що обвинувачені у крадіжці з його автомобіля діють давно та за цей час навіть встигли нажити чималих статків. Зокрема, один із злочинців нещодавно придбав квартиру у новобудові Львова.

«Мені теж відомо, що цих людей зловили «на гарячому» у Винниках під час крадіжки з машини. За ними тривалий час стежили працівники поліції. Під час суду прокуратура наполягала на тому, що цих злодіїв потрібно взяти під варту, але суд чомусь вирішив відпустити їх під заставу. Найбільше вражає, що це справжнє організоване злочинне угрупування. Вони, їдучи на злочин, змінювали по дорозі машини. У них були сучасні сканери, глушилки. Як я дізнався, під час скоєння злочину вони із телефонів, щоб їх не відстежили, виймали батареї. Спілкувались між собою ці злочинці по раціях. Для того, щоб їх неможливо було впізнати, ці люди одягали різноманітні маскувальні засоби. Це все видно на відео, яке нещодавно опублікували у мережі небайдужі люди», – додав співрозмовник «Вголосу».

Як зазначає потерпілий, це рішення він планує оскаржувати в Апеляційному суді.

«Це рішення Личаківського суду буде розглянуто в Апеляційному судді.

Адвокат злочинців Людмила Роюк  постійно займається захистом рецидивістів та злодіїв. Прикро, що вона є членом переатестаціної комісії поліції Львівської області. Зараз адвокат вчергове відмазує цих злодіїв, які в подальйому зможуть пограбувати будь-кого з львів’ян», – додав потерпілий.

Також, як повідомила у коментарі «Вголосу» прес-секретар прокуратури Львівської області Мар'яна Гайовська, 4 квітня прокуратура оскаржила рішення Личаківського суду.

«Суд, як і просила прокуратура, обрав цим підозрюваним тримання під вартою з одночасним визначенням розміру застави. При цьому, прокуратура в суді вимагала, щоб обвинуваченим визначили максимальний розмір застави. Від цього максимального розміру суд визначив їм лише половину суми, через що прокуратура сьогодні оскаржила рішення Личаківського суду. Підсудні станом на зараз застави ще не внесли, вони знаходяться під вартою. Наскільки мені відомо, максимальна сума застави, яку просила прокуратура Львівщини одному з учасників даного угрупування, становила 200 тисяч гривень», – розповіла Мар’яна Гайовська.

 

 «Вголос» 

 

Марія Бойко, «Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ