2004 рік – рік президентських виборів. І які би „бої” не відбувалися в українському парламенті, всі чудово розуміють, що восени буде обрано нового главу держави., і найвірогідніше – всенародно. А чи відомо Вам хто на сьогодні складає основну частину електорату? Пенсіонери. 14 млн. українських пенсіонерів. Про них згадують тільки напередодні виборів, але саме від голосів цих найбезправніших жителів нашої країни багато в чому залежить хто саме зійде на верхівку політичного олімпу нашої країни.

І ось цю найбільшу частину виборців держава вже вкотре здурила. Пообіцявши їм суттєве підвищення пенсій, Кабмін разом із Пенсійним Фондом перерахували пенсії таким чином, що їхнє зростання для основної маси пенсіонерів склало від 10 копійок до 6 грн. 30 коп. Очевидно Януковичу і Президенту гикалося весь січень, коли пенсіонери, отримуючи ці жалюгідні копійки, згадували керівництво країни не так, щоб дуже незлим і не так, щоб дуже тихим словом...

Першим зрозумів допущену помилку президент України, який, влаштувавши „рознос” прем’єрові і першому віце-прем’єрові, зобов’язав їх до 1 березня відшукати резерви для підвищення мінімальних пенсій.

Не залишився осторонь і лідер „Нашої України”. Віктор Ющенко в середу підписав позов до Печерського районного суду на Кабінет Міністрів України. Він вимагає скасувати Постанови Кабінету Міністрів N1783, в якій, на його думку, уряд незаконно занизив на 70 гривень середню зарплату за 2002 рік. Цей показник є базовим для нарахування і перерахування пенсій. Чим вищим є розмір середньої зарплатні, тим більшою має бути пенсія. За даними Держкомстату, в 2002 році середня зарплата становила 376 грн. Натомість в урядовій постанові її знизили до 306 гривень.

Дивує у цій ситуації повна байдужість до цієї дуже серйозної проблеми політичних партій нашого регіону, особливо партій із блоку „Наша Україна”. Не чути також заяв народних депутатів та депутатів місцевих представницьких органів влади. Чи вони все ще досі відходять від новорічно-різдвяних свят?

ІА "Вголос": НОВИНИ