Нещодавно ЗМІ повідомили про те, що на території Заводу комунального транспорту, що у Львові по вул. Стрийська, 45 (колишній Львівський автобусний завод) незаконно будується гіпермаркет. Тоді ж Інтернет-видання «Обсерватор» повідомило, що ця самовільна будова належить депутатові Львівської облради Олегові Баляшу.

«Насправді, дане будівництво проводить небезвідомий у колах львівського бізнесу, а віднедавна і політикуму пан Олег Григорович Баляш, 1973 року народження. Дана особа є директором і власником українсько-польського СП ТзОВ „Актіон Україна”, що володіє мережами побутової техніки „Крез” та гіпермаркетами „Шок” у Львові та містах Західної України. Крім цього, Олег Баляш у березні 2006 року став депутатом Львівської обласної ради за списком БЮТу, в якому він отримав номер 28. Батько Олега Баляша Григорій Іванович Баляш був депутатом Львівської міської ради минулої каденції і донині очолює ЛМКП „Залізничтеплоенерго”, щільно працюючи із мером Андрієм Садовим», — пише «Обсерватор» і підстав йому не вірити немає. Бо, як йдеться далі у статті, «юрист приватного підприємця Олега Баляша (на жаль, не відомо чи обслуговує він інші його бізнес-проекти) стверджує, що реконструкція споруди є добросовісною і законною. За його словами, усі необхідні документи у підприємця є, а на місці будинку планується створити гіпермаркет електроніки і побутової техніки. Отож залишається відкритим питання того, скільки коштуватиме Баляшу домовитися з львівською мерією? Адже сумнівів у тому, що 2007 року на цій території працюватиме іще один гіпермаркет „Шок” майже немає...».

Підрядник будівельних робіт, який веде реконструкцію приміщення, також підтвердив інформацію про те, що замовник має всі необхідні документи, в тому числі і угоду про куплю-продажу цього приміщення. Отож приміщення ЛАЗу, виходить, було продано приватній особі? Виникає питання: ким і коли? І чому власники ЛАЗу не були поставлені до відома про це?

Як нам стало відомо з поінформованих джерел, не виключено, що до незаконного продажу приміщення ЛАЗу має відношення колишній директор ЛАЗу Степан Давидяк. До речі, Баляш і Давидяк — колеги по депутатській фракції БЮТ у Львівській облраді. За часів керівництва ЛАЗом Давидяка значна частина приміщень заводу була передана в оренду різним фірмам. Зли язики стверджують, що основна частина грошей від оренди йшла мимо каси заводу. Не виключено, що пізніше деякі з цих приміщень були й незаконно ним продані, адже саме Давидяк мав доступ до всіх документів у справіі оренди. Наразі всі обставини цієї справи вивчає спеціальна комісія, яка вже найближчим часом збирається передати матеріали справи в прокуратуру.



ІА "Вголос": НОВИНИ