В ніч з 27 на 28 грудня невідомі облили білою фарбою барельєф Ордену Перемоги у Великій вітчизняній війні, встановлений на одній із скульптурних груп Монументу Слави у Львові, а також залишили надпис на пам'ятнику «Геть окупантів!». Інші скульптурні групи монументу були вимазані зеленою фарбою. Про це повідомив перший секретар ЛОК СПУ Євген Таліпов.

Таліпов вважає такі дії проявом вандалізму та наруги над пам'яттю радянських воїнів. У зв'язку з цим сьогодні ж ЛОК СПУ, ветеранські організації та громадська організація «Діти війни» скерують лист до прокурора області, начальника обласного управління міліції, начальника УСБУ у Львівській області та міського голови Львова Андрія Садового з вимогою знайти і покарати винних у вандалізмі.

Монумент Слави радянським воїнам-визволителям був збудований у Львові, на вул.Стрийській на початку 70-х рр. минулого століття. Біля монументу представники СПУ та КПУ щороку проводять масові заходи на відзначення пам"ятних та ювілених дат, пов'язаних з радянським періодом історії.

ПресТайм

ІА "Вголос": НОВИНИ