Кабінет Міністрів України визначив, що єдиним військовим навчальним закладом для підготовки фахівців Сухопутних військ ЗС України буде Львівський військовий інститут Національного університету “Львівська політехніка”. Таке остаточне рішення було прийнято на засіданні уряду у середу, 30 серпня, повідомили «proUA» у прес-службі Міністерства оборони.

Водночас, з урахуванням численних вимог та побажань громадськості міста Одеса на базі Одеського інституту Сухопутних військ після завершення навчання в ньому курсантів 4-5 курсів буде створений Військовий інститут Одеського Національного технічного університету.

У новоствореному навчальному закладі здійснюватиметься підготовка офіцерів запасу всього південного регіону, післядипломна (курсова) та мовна підготовка військовослужбовців Збройних Сил України.

До складу цього інституту буде також включена філія Наукового центру бойового застосування Сухопутних військ ЗС України. Крім того, на території військового інституту функціонуватимуть Центр адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку і членів їх сімей, а також Одеський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У прес-службі зазначають, що таке рішення дозволить зберегти значний науково-педагогічний потенціал та навчально-матеріальну базу Одеського інституту Сухопутних військ

Як повідомлялось, раніше Президент Віктор Ющенко підтвердив, що Інститут сухопутних військ буде створено у Львові, й закликав політиків не дискутувати довкола цього питання. «Як головнокомандувач я прийняв пропозицію, винесену Міністерством оборони, щодо створення у Львові відповідного інституту, і цей інститут буде створено», – сказав Президент.

Львівський портал

ІА "Вголос": НОВИНИ