Про суперників «Динамо»

Олександр Іщенко, заслужений тренер України:

Дуже рівна група у «Динамо». Із цієї групи кияни зобов’язані виходити із першого місця. Не думаю, що повториться історія із «Янг Бойзом». «Динамівці» повинні не на словах, а на полі довести випадковість осічки у матчі Ліги чемпіонів із швейцарцями. Із сербським «Партизаном» та албанським «Скендербеу» не буде простих ігор. Але за підбором футболістів «Динамо» краще виглядає за суперників. Єдине, щоби киян не заспокоїли не гучні назви цих команд.

Із групи виходить дві команди. Мені здається, що на друге місце головним претендентом є «Янг Бойз». Із швейцарцями усім доведеться помучитися. Стосовно сербів, то я бачив їхні матчі із чеською командою. У них дуже цікавий гравець атакуючого плану, здається бразилець. Взагалі, у «Партизана» є 2-3 цікаві і перспективні футболісти. Сербія завжди славилася вмінням знайти талант і потім його перепродати.   

Албанські команди завжди були міцними горішками. Вони грають строго від оборони, шукають щастя в контратаках. Команду такого рівня потрібно проходити.

Олег Саленко, найкращий бомбардир чемпіонату світу з футболу 1994 року, рекордсмен чемпіонатів світу за кількістю м'ячів, забитих в одному матчі:

«Динамо», навіть, в теперішньому складі повинно проходити цих суперників. Головне, щоби футболісти після першого матчу не увірували у свою непереможність. Із «Янг Бойзом» вони уже опеклися. Цікаво, які висновки вони зробили із того матчу. Суто по футбольних параметрах, «Динамо» стоїть у цій групі на першому місці. Але у футбол грають люди, а не статистика. Тому, багато чого залежатиме від настрою киян. Якщо Олександру Хацкевичу вдасться «достукатися» до підопічних, усе буде гаразд.     

Геннадій Орбу, український футболіст та тренер:

«Янг Бойз» із «Динамо» в одній групі – це явно іронія долі. Не думаю, що швейцарці зможуть повторити свій домашній успіх. Пригадайте їхній матч у Києві, думаю він яскраво демонструє різницю в класі цих команд. «Партизан» явно не лузер у європейському футболі, але не рівня «Динамо». Албанці, особливо удома, будуть «кістьми лягати». Але вони, як на мене, є аутсайдерами в цій групі. Вважаю, що «Динамо» зобов’язане посісти перше місце в групі.   

Про суперників «Зорі»

Олександр Іщенко:

«Атлетік», «Герта» – про ці команди навіть нічого говорити, їхній високий рівень добре відомий в Європі. «Естерсунд» теж не простий суперник. Шведи славляться організацією гри, хорошою функціональною підготовкою, дисципліною.  Безперечно, «Атлетік» та «Герта» головні претенденти на вихід із групи.

Олег Саленко:

У «Зорі» складна ситуація. Схоже, що лише «Естерсунд» «по зубам» луганчанам. Надто сильними є «Атлетік» та «Герта». Але, можливо, це і добре. «Зорю» уже записали в аутсайдери і на українську команду не тиснутиме відповідальність за результат. Луганчани можуть заспокоїтися і зіграти для своїх уболівальників. Якщо у них «піде гра», то, впевнений, будуть сенсації. Футболісти повинні зрозуміти, що втрачати нічого. Зрештою, в таких іграх вони можуть себе показати і отримати запрошення у якийсь європейський клуб.     

Геннадій Орбу:

«Зоря», у порівняні із минулим сезоном, зазнала кадрових змін. Вважаю, що луганчанам буде дуже важко пройти в наступний раунд. «Атлетік» та «Герта» тут фаворити.

Про суперників «Шахтаря»

Олександр Іщенко:

Хтось каже, що це «група смерті». Але я би навпаки привітав «Шахтар». Донеччани претендують на статус команди європейського рівня. Ось у них є нагода підтвердити це на полі. Будемо уболівати за «гірників». А група у них і справді цікава. Кожен матч буде справжнім святом для уболівальників. «Фейєнорд» – команда високого рівня, стартові матчі цього сезону «Наполі» показали, що ця команда дуже пристойна. Очікую дуже хороших матчів. Ще раз вітаю «Шахтар» і бажаю йому успіху.   

Олег Саленко:

Тест для Паулу Фонсеки дуже серйозний. Думаю, в таких ситуаціях він ще не працював. Для нас, уболівальників, це здорово, що донеччани потрапили в групу з такими серйозними суперниками. Жодного аутсайдера, усі достойні опоненти. Футболісти ж, думаю, спітніли, коли побачили свою групу. Ну нічого, буде цікавий футбол і ми зможемо побачити на місце «Шахтаря» в європейській ієрархії.

Геннадій Орбу:

«Манчестер сіті» є фаворитом групи. Усі інші три команди вестимуть боротьбу за друге місце. Як на мене, головними претендентами на другу путівку в наступний раунд будуть «Шахтар» та «Наполі».

Олег Петренко, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ