Кульбіт нардепа Деньковича з входженням і виходом із парламентської коаліції подарував читачам чудову нагоду дізнатися, що думають інші політики про цього непересічного персонажа та його вчинки.

Степан Курпіль, народний депутат України:

На мою думку, Іван Денькович давно співпрацював із Партією регіонів. Докази цьому – його деструктивна діяльність, спрямована на розкол фракції БЮТ у Львівській обласній раді, скандальне інтерв’ю газеті «Експрес», вислови, що БЮТ охопила мафія. Виходить так, що коли немає посади, партія непотрібна. Для нас це очищення. Іван з воза – коням легше.

Степан Давимука, народний депутат України:

Іван Денькович останні місяці відійшов від фракції БЮТ у Верховній Раді. Його картка для голосування була неконтрольована фракцією. Партія регіонів скористалася тим, що Денькович був ображений на БЮТ і «перетягла» його в коаліцію.

Андрій Шкіль, народний депутат України:

Я вважаю, що подібні дії є елементарним недотриманням тих зобов’язань, які на себе бере народний депутат, ідучи у парламент у списку однієї партії, а потім раптово опиняється у коаліції тої партії, до котрої політична сила, яка привела його в парламент є в опозиції. Я не виключаю, що це могла бути якась триваліша домовленість з Партією регіонів. Для мене зараз важливіше те, що сталося. Для цього в мене є міцніші слова, але з огляду на свій статус я їх публічно вживати не буду. Я впевнений, що обласна партійна конференція зробить правильний висновок з того, що сталося саме сьогодні у зв‘язку із переходом Деньковича у коаліцію.

Василь Горбаль, голова Львівської обласної державної адміністрації:

Я вітаю перехід Івана Деньковича в коаліцію. Він як керівник зрозумів, що не може і не хоче виконувати ті неконструктивні завдання, які ставить перед ним Юлія Тимошенко.

Петро Писарчук, народний депутат України, голова ЛОО Партії Регіонів:

Було би добре, якби ми всі у такий складний для України час, коли у світі така неспокійна і тривожна ситуація, не ділилися за якимись політичними уподобаннями, а все ж таки почали об’єднуватися. Пуста політична тріскотня, критиканство, дестабілізація йдуть на шкоду державі, а це все більше і більше не подобається не тільки депутатам, а й простим громадянам. Тому, можливо, він бачить, як працює парламент, бачить, що та ситуація, коли була створена коаліція в парламенті, пішла тільки на користь Україні: нормально працює Верховна Рада, приймаються закони, вирішуються соціально-політичні питання. Україна від цього тільки виграє. Якщо Іван Васильович розділяє такі підходи, то добре, перш за все, для України, бо чим більшою буде коаліція, тим стабільнішою буде Україна

Роман Ілик, перший заступник голови Львівської обласної ради:

Для мене перехід Івана Деньковича в коаліцію «тушок» не був повною несподіванкою. Про співпрацю Деньковича з Партією регіонів свідчить його неголосування за Юлію Тимошенко на посаду Прем’єр-міністра, дискредитація Львівської обласної ради, розколювання фракції БЮТ у Львівській обласній раді та обласної організації в цілому.

Іван Стецькович, голова фракції БЮТ у Львівській обласній раді:

Для мене це не було несподіванкою. Я Деньковича знаю дуже давно і у всіх його кроках, які він робив на протязі останніх місяців, проглядалася спланована акція проти БЮТу, проти фракції БЮТу в обласній раді, проти обласної ради і проти партійної організації. Він виконував замовлення наскільки йому вистачило розуму у таких питаннях. Можна сказати, що він це зробив на -3. Нарешті пройшло очищення. Дехто ходив під таким впливом, що довіряв тому чоловіку. Він навіть зумів створити так звану партійну групу з 5 чоловік у фракції БЮТ. Думаю, там протверезіння наступить. Хоча можливо дехто із них і знав про плани Деньковича.

Людмила Козак, депутат Львівської обласної ради, представляє т.зв. группу «Батьківщина», що підтримує І. Деньковича:

Я в шоці. Не знаю, чи це була його помста Юлії Тимошенко за звільнення. В будь-якому випадку його звільнення з посади голови обласної організації партії не може бути виправданням переходу в коаліцію.

Юрій Гудима, голова фракції БЮТ у Львівській міській раді:

- Іван Денькович як голова Львівського обласного осередку партії "Батьківщина" довго працював над тим, щоб розколоти партію. А зараз він зробив останній крок і, грюкнувши дверима, вийшов з опозиції. Це дуже неприємно, однак чітко показує людей, яким не місце у "Батьківщині". Хоча я не знаю, чи буде до нього довіра серед його нових колег, адже він зрадив свого лідера Юлію Тимошенко. А зрада завжди породжує зраду. Водночас, є і позитив – із партії зараз відсіюються всі ті, хто міг би нашкодити опозиції у вирішальний момент. Наша обласна партійна організація є монолітною і сконсолідованою, члени якої готові далі працювати для покращення життя людей.

Михайло Сендак, депутат Львівської облради
- Я маю особисту думку про нього. Він непослідовний і Іван є Іваном. Коли він зрадив своїм соратникам, залучив у партію «Батьківщина» «есдеків», я після цього перестав з ним спілкуватися. Це вже говорить, що це непослідовна людина, яка заради особистих інтересів будь кого зрадить і будь яку партію. Цей крок був передбачуваний.

Олександр Маленевський, депутат Львівської міської ради
- Політичне падіння» Івана Деньковича було прогнозоване ще у 2007 році, коли під час голосування про обрання прем’єр-міністром України Юлії Тимошенко в нього дивним чином «не спрацювала» кнопка. Тоді це списали на технічні неполадки, однак зараз я маю сумніви щодо цього. Ймовірно, це був перший сигнал його майбутньої зради», - сказав депутат.

Олег Ляшко, народний депутат України:

Коаліція несе суттєві втрати.

ЛИТВИН ДОВГО СМІЯВСЯ…

ІВАН ДЕНЬКОВИЧ ТАКОЖ: Хі-Хі.

фото: multikonline.ru

ІА "Вголос": НОВИНИ