За клопотанням представників БЮТ Шевченківський районний суд м. Києва закрив провадження за адміністративним позовом Блоку проти голови НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка, повідомляє сайт БЮТ.

У своєму позові тимошенківці вимагали визнати незаконними дії Олексія Івченка щодо поширення ним наклепницької інформації, проголошеної під час прес-конференції 17 січня 2006 року, де він звинуватив Юлію Тимошенко у начебто причетності до лобіювання сумнівних газових угод під час свого прем’єрства.

25 січня 2006 року в ході судового розгляду представники Івченка повністю заперечили не те, що Івченко заявляв подібні речі стосовно Юлії Тимошенко, а й сам факт зазначеної прес-конференції.

Коментуючи рішення суду, представник БЮТ адвокат Володимир Пилипенко зазначив, що в його багаторічній практиці це перший випадок, коли висока посадова особа заперечує… своє власне зображення на екранах телевізорів.

«Ціна слова Олексія Івченка виявилася настільки жалюгідною, що ми вирішили не забирати зайвий час у шановного суду, якому і без цього є чим займатися», - заявив адвокат Пилипенко.

Втім, представники Олексія Івченка використали факт закриття справи на свою користь, наполягаючи на своїй правоті. У відповідь на це адвокати БЮТ заявили, що представники Івченка розповсюдили брехливу інформацію щодо підстав закриття провадження по адміністративному позову Блоку Юлії Тимошенко до пана Івченка та самовільно і неправдиво подали аргументацію суду.

«Сторона Івченка сьогодні посилається на якісь «неспростовні аргументи щодо безпідставності позову» і тим самим відверто бреше, - заявив адвокат Володимир Пилипенко, що представляв інтереси БЮТ у судовому процесі проти голови НАК «Нафтогаз». – Якщо представники керівника «Нафтогазу» неспроможні прочитати судову ухвалу, або з різних причин не розуміють її змісту, я спеціально процитую мотивацію суду. «…Встановлено відсутність визнання відповідачем (Івченком, - прим.ред.) факту наявності прес-конференції 17.01.2006 року Івченка О.Г. та відсутність висловлювань з його боку щодо Тимошенко Ю. В.».

Тобто, суд встановив, що пан Івченко та його представники наполягають на тому, що прес-конференції, на якій були присутні десятки журналістів і яку транслювали по телебаченню, не існувало в природі. Як ніколи не існувало і висловлювань пана Івченка, які чула уся країна. Інакше кажучи, Івченко просто відмовився визнавати свої слова та власне зображення на телеекрані. Ще раз наголошу: у моїй практиці це унікальний випадок, коли посадовець, аби захиститися в суді, спростовує те, що бачили сотні тисяч телеглядачів».

Сайт БЮТ також опублікував судову ухвалу.

Оглядач

ІА "Вголос": НОВИНИ