Нагадаємо, у своєму останньому поєдинку Володимир Кличко в Лондоні програв нокаутом Ентоні Джошуа.

Заслужений тренер України, тренер національної збірної з боксу Роман Семенишин спеціально для «Вголосу» пояснив чому Кличко програв і чому йому не варто думати про реванш.

«Загалом, дуже хороший, конкурентний бій. Безперечно, розчарований його підсумком, – каже Роман Степанович. – Уболівав за Володю Кличка і сподівався, що він покаже якісніший бокс. Але він показав той бокс, що і раніше, нічого нового. Сподобалося, що після нокдауну Кличко показав характер, зумів перевернути бій, почав воювати. Прикро, але у 7 та 8 раунді Володимир не допрацював. Тоді британець втомився і практично не відповідав на атаки Кличка. І якби той його постійно бомбардував лівим-правим, Джошуа б зламався або суддя в рингу зупинив бій. На жаль, наш земляк не дотиснув. І потім британець відновився і завершив бій достроково.

Як відомо, двоє суддів до 11 раунду віддавали перемогу за очками Джошуа. Дехто каже, що це несправедливо, мовляв, за очками вів Кличко. Я на стороні тих двох суддів, все-таки британець частіше завдавав удари.  

Часто чую, що у Володі Кличка хороший джеб. Справа в тому, що у нього не має джебу. Так, він лівою рукою заважає супернику, але удару не має. Володя здорово боксує із меншими на зріст опонентами. А із великими хлопцями його тактика не спрацьовує і виникають проблеми.

На жаль, Володя Кличко нічого нового не продемонстрував, усе, що він робив раніше, зробив у поєдинку із Джошуа. І це не спрацювало. Як на мене, йому краще завершити виступи. Хіба провести ще один виставковий бій і більше не виходити в ринг. Чому? Усі знають, що Володимир Кличко не витримує агресивних атак. Це Джошуа показав у 5 раунді. Він тоді накинувся на Володимира і відправив його в нокдаун. Кличко виживав у тому раунді. До того Джошуа побоювався так агресивно діяти. А у 5 раунді він свідомо пішов на ризик. Якщо буде реванш, Джошуа буде впевнено атакувати Володю серійними ударами і той знітиться. Думаю, у повторному поєдинку Кличко не витримає більше 5 раундів. Володимир надто одноманітний: працює лівою рукою і правим прямим. Все, більше нічого.    

Так, із іншими боксерами в суперважкій вазі Кличко ще може битися і перемагати. Але який в цьому сенс? Хіба, на кону стоятиме величезна сума грошей. А так, не хотілося щоби Володимир Кличко на таке розмінювався і красиво пішов із рингу».

Олег Петренко, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ