На Львівщині відбувся черговий „масовий” Форум на підтримку прагнення Віктора Януковича стати президентом.

Тривав цей захід не більше півгодини. І компанія була дуже рафінована: не більше 50-60 осіб, які представляли регіональні організації Партії регіонів, СДПУ(О), „Трудової України”, „Демократичного Союзу”, НДП, НАПУ, „Відродження”, ХДПУ, а також „Жінки за майбутнє”, та „Солідарність жінок України”.

Учасники поговорили, підписали угоди, створили коаліцію та координаційну раду, закликали голосувати за Федоровича та відкинули звинувачення у зловживанні службовим становищем та використанні адміністративного ресурсу. Одним словом все як завжди: млявий перебіг хронічної хвороби.

Варто нагадати, що будь-які форуми на підтримку владних ініціатив, які останнім часом проводяться у Львові викликають більше сміху аніж серйозного сприйняття. Для реформи конституції у Львові найшли аж 10 адептів. Цього разу зібрали 40-50. (Для порівняння: на подібному форумі в Харкові правдами-неправдами було зібрано близько 100 тис. чоловік).

Подібна тенденція на Львівщині дозволяє зробити висновок, що влада змирилася зі своєю поразкою у Львівській області і тому лише демонструє тут свою присутність і не тільки не проводить якоїсь серйозної роботи, а навіть не має наміру її імітувати. Інакше пояснити пасивність штабів Януковича під час проведення вчорашнього Форуму важко. Звичайно зібрати у Львові 100 тисяч осіб на підтримку Януковича, як це було у Харкові, напевне нереально, але ж 50 чоловік - просто якось несолідно. Хоча, звичайно, не слід повністю відкидати версії про те, що люди які працюють на прем’єра у разі його поразки мають намір із чесним виразом обличчям говорити, що саме завдяки їхньому „саботажу” стала можлива поразка Віктора Федоровича. Що це власне вони більше доклались до перемоги Ющенка аніж його власні штаби.

І на завершення. Невідомо за якими критеріями здійснюється відбір у команду Януковича, але у багатьох із них чомусь спостерігаються негаразди з арифметикою. Черговий математичний казус стався на форумі. Нещодавно Ігор Шурма нарахував у Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях 15 млн. виборців, притому, що там проживає близько 12 млн. жителів. На форумі голова ЛОО „Партії регіонів” Олександр Радзієвський зазначив, що вже зібрано 5 млн. підписів у підтримку Януковича, хоча центральний штаб подає 3 млн. Або пан Радзієвський вчив математику разом з паном Шурмою в одному класі, або це чергова провокація ворогів.

ІА "Вголос": НОВИНИ