Відповідний указ президент підписав сьогодні.

Іншим указом Віктор Янукович звільнив з посади львівського губернатора Миколу Кмітя.

Очікується, що представлення нового губернатора  відбудеться завтра, 21 квітня. Хто саме проедставлятиме його наразі невідомо, але це буде точно не Президент України, оскільки Віктор Янукович завтра матиме зустріч із Президентом РФ Дмитром Медвєдєвим.

Василь Горбаль народився 18 березня 1971 року у Львові в сім'ї художника і викладачки вузу. Батько – Михайло Васильович, іконописець. Мати – Рімма Миколаївна, свого часу викладала в Львівському політехнічному інституті.

у 1993 році закінчив Український інститут міжнародних відносин. Серед його однокурсників був і нинішній президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Вважають, що важливу роль в житті Горбаля відіграв колишній глава «Нафтогаз України» Ігор Бакай. У 1996 році Василь Михайлович прийшов на роботу в «Інтергазбанк» (потім – «Укргазбанк»). Пізніше власник «Укргазбанку» — Ігор Бакай, передав йому в управління увесь банк.

У 2002 році вибраний народним депутатом України по столичному округу № 218. Був членом фракції «За єдину Україну!», а потім – членом групи «Регіони України».

У 2004 році активно займався виборчою кампанією кандидата на пост президента Віктора Януковича.

У 2006 році очолив список Партії регіонів в Київраду.

Керівник Київської міської організації ПР.

У 2006 році обраний нардепом за списком Партії регіонів (№ 37).

У 2006 році увійшов у сотню найвпливовіших людей України за версією журналу «Кореспондент»,, зайнявши 52-е місце.

На дострокових парламентських виборах 2007 року знову отримав депутатський мандат за списком Партії регіонів (№ 37).

У 2007 році в рейтингу журналу «Фокус» «200 найвпливовіших українців» Василь Горбаль зайняв 94-е місце.

На дострокових виборах в Київраду в 2008 році Горбаль очолив виборчий список Партії регіонів. Балотувався на пост столичного голови. Однак отримав підтримку лише 2, 33% виборців. Відмовився від мандата депутата Київради на користь депутатства у Верховній Раді.

ІА "Вголос": НОВИНИ