У Львівській обласній організації вважають, що Деньковичу вдруге забракло сміливості з'явитись у суд, бо рішення буде не на його користь.

«Це означає лише одне – керуючись Конституцією та Законами України суд прийме рішення не на його користь, а тому Деньковичу не залишається іншого виходу, як затягувати судовий процес», - йдеться у заяві ЛОПО ВО «Батьківщина», поширеній сьогодні.

Сам Денькович у коментарі Вголосу пояснив свою відсутність на засіданні суду так: «Я не був на засіданні, тому що мені не прийшло офіційне повідомлення. Я дізнався про нього лише з вашого сайту і преси».

Натомість нардеп щиро вірить, що саме він подаватиме списки кандидатів до обласної та міської рад.

«Згідно з рішенням суду я є діючий голова обласної організації. Ми подамо списки кандидатів як від обласної, так і від міської «Батьківщини». Це будуть справжні партійці…», - говорить він.

У «Батьківщині» вважають подібні заяви смішними. На думку партійців, це ще раз свідчить, що юридична складова у цьому питанні відсутня, а йдеться про тактику затягування судового процесу.

«У своєму позові він вимагає від суду визнати незаконною постанову Політичної ради ВО «Батьківщина» про його звільнення з посади голови ЛОПО ВО «Батьківщина». Ця справа найближчим часом буде закрита – Політрада партії може скасувати згадану постанову, але шанси Деньковича поновити членство у партії «Батьківщина», а тим більше повернути повноваження голови обласної організації дорівнюють нулю», - наголошується у заяві «Батьківщини».

«Після його звільнення статутними органами ВО «Батьківщина» було прийнято ряд процедурних рішень, які унеможливлюють його подальше перебування у партії. Він офіційно вступив у коаліцію з Партією регіонів, служить її інтересам, а такі дії не сумісні із перебуванням у ВО «Батьківщина», - сказано у заяві.

Нагадаємо, що головне управління юстиції у Львівській області відмовило у реєстрації результатів конференцій Львівській обласній та міській організаціям ВО «Батьківщина», на яких було обране нове керівництво партійних осередків, оскільки Печерський суд Києва своєю ухвалою призупинив дію постанови Президії Політичної ради партії про звільнення Івана Деньковича з посади голови ЛОПО «Батьківщина», навіть не розглянувши справу по суті.

На звітно-виборній конференції ЛОО ВО «Батьківщина» 3 липня 2010 року головою партійної організації обрали Романа Ілика. Постановою Політради партії ВО «Батьківщина» від 4 серпня 2010 року Ілика Р.Р. затверджено головою ЛОПО ВО «Батьківщина».

ІА "Вголос": НОВИНИ