IV Конференція міської організації Народного Союзу Наша Україна розпочалася урочисто. Настрій у делегатів був робочий, адже вони зібралися обговорювати серйозні проблеми як в українському парламенті, так і всередині партії. Яких змін потребує партія? Як виправити ситуацію, що склалася в парламенті і хто винен? Над цими питаннями і дискутували львівські нашоукраїнці.

Першим захотів виступити Олег Мандюк, голова Львівської міської організації НСНУ. Він потішив присутніх статистикою, сказавши, що у цей скрутний для партії період ніхто з членів ЛМО НСНУ не покинув її, лише 3 особи призупинило своє членство. Далі Мандюк перейшов до проблем партії, згадав про зраду Мороза, з якої «Наша Україна» досі не зробила висновків». Визнав, що існують проблеми всередині партії. «Дехто з наших керівників відверто ігнорує рішення Ради партії. Ми маємо проблему внутрішньої комунікації», - заявив Мандюк.

Бідою «Нашої України», як вважає голова Львівської міської організації, є «невміння шукати компромісні точки дотику та нечітка позиція». Розмиту позицію партії він пояснив відсутністю чітких ідеологічних засад. Саме тому делегати вимагають змін до програми партії.

Щодо ситуації в парламенті, то там спекулюють політичними гаслами і відверто нехтують Універсалом, вважає Мандюк. Події останніх днів він змалював у темних тонах. За його словами, усі надії на порозуміння з ПР зазнали краху. Цю навалу регіоналів може зупинити лише об’єднання усіх демократичних сил, бо в протилежному випадку Україні загрожує олігархічне правління, яке відчує на собі кожен.

Наступним попросив слова Олійник, бо йому треба було бігти готуватися до Дня міста. Чому немає Помаранчевої коаліції? На це запитання в Олійника є відповідь. Її немає через безкомпромісність БЮТу, відступництво соціалістів та через хитання НУ. Губернатор стурбований подіями у ВР, йому не подобається бюджет на 2007 рік, тому треба шукати якийсь вихід.

Олійник пропонує працювати на об’єднання з БЮТом, адже вони також вважають, за його словами, що президент є єдиним гарантом держави. Завданням Нашої України в парламенті зараз є втримати 150-ти голосів, адже 300 вона вже має, це вето президента. Якщо регіонали не матимуть конституційної більшості, то не зможуть робити все, що їм заманеться. На завершення Олійник сказав, що «Наша Україна – це єдина партія, яка думає по-українськи, хоч наробила багато помилок». «Лише вона є стабілізуючим елементом в українському парламенті».

Далі й інші делегати могли висловити свої думки з трибуни. Усі, хто виходив, виступали проти створення «четверної» коаліції з регіоналами, комуністами та соціалістами. Звинувачували Безсмертного і Зварича, та вимагали зміни керівництва партії. Делегати конференції прийняли резолюцію, в якій вимагають змінити керівництво партії та внести зміни до програми. Після цього міська конференція НСНУ оголосила перерву до обласної конференції, на якій обговорюватимуться ті ж питання.

ІА "Вголос": НОВИНИ