Тимошенко Віктор Анатолійович народився 13 вересня 1969р, народний депутат IV скликання (2002-2006 рр.)  Балотувався в ВРУ у 197 округу Черкаській області за підтримки СДПУ (о). За один депутатський термін встиг змінити 4 фракції – «Єдина Україна», «Регіони України», Народної партії та Соцпартії. Детальніше на сайті Верховної Ради.

У стінах Верховної Ради за 4 роки подав аж два законопроекти (один із них – про створення слідчої комісії з вбивств журналістів Гонгадзе і Александрова), 4 депутатські запити і вніс три поправки (усі – до проектів Державного бюджету різних років).

Втім, відомий Віктор Тимошенко в першу чергу як бізнесмен. Свого часу володів єдиним в Україні виробником лимонної кислоти – Смілянським цукровим комбінатом (за даними Деловой столицы продав у травні 2008 року), Легбанком (продав у 2006 році структурам Костянтина Григоришина).

Також Тимошенко пов’язують з організованою злочинною групою (ОЗГ) «Добряки», яка спеціалізується на контрабанді і є одною з найбільших в Україні, за даними президента Ющенка. Спеціалізація – поставка в Україну товарів легкої промисловості з Китаю. Фактично, саме ця група «забила» китайським ширпотребом усі ринки Києва.

Правда, під час заяви Ющенка групу помилково пов’язали з нардепом Добряком. За даними «України Кримінальної»  керують ОЗГ Віктор Тимошенко та Валентин Нечипоренко, а назва є похідною від фірми «Добро», власником якої є Тимошенко. Цю інформацію непрямо також підтвердив заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець. Група возила контрабанду із Китаю, Туреччини, Сирії та Західної Європи, а очолив її народний депутат 4 скликання. Мала велику розгалужену структуру, в тому числі і на Львівській митниці. Збитки держбюджету – 1 млрд. грн.

У 2008 році було порушено 5 кримінальних справ і встановлено корупційні зв’язки з суддями та правоохоронними органами. Втім, як завершилось розслідування по справах – інформація відсутня.

ІА "Вголос": НОВИНИ