Рівно о 12:00 год. замість картинки із сесійної зали, що транслювалась на львівському 12-му каналі, з’явились програми телерадіокомпанії «УТ-Захід», попри те, що засідання сесії продовжувалось.

Голова облради Мирослав Сеник пояснив депутатам: все через те, що немає «відповідної угоди» на трансляцію.

Негаразди просто-таки переслідують обласну раду.

Нагадаємо, 20 квітня 2010 року комунальна телекомпанія облради «Львів-ТБ» на декілька днів зникла з ефіру. За дивним збігом обставин зникла вона відразу після того, як депутати обласної ради проголосували за рішення про виведення «Львів-ТБ» зі складу співзасновників ТзОВ «ТРК «УТ-Захід».

Як писав Вголос з посиланням на заступника голови ЛОР Петра Колодія, причиною невиходу «Львів-ТБ» став борг комунальної телекомпанії перед «УТ-Захід» за користування послугами центральної ефірної апаратної у понад 50 тисяч гривень.

Пізніше з’ясувалось, що насправді П.Колодій мав на увазі не «УТ-Захід», а ТРК «Міст ТБ», оскільки саме вона орендує у Львівської ОДТРК центральну ефірну апаратну.

«Міст ТБ» є одним із співзасновників «УТ-Захід».

29 квітня «Львів-ТБ» повернули в ефір. За словами заступника генерального директора «Львів-ТБ» Ігоря Шумила, це стало можливим лише завдяки домовленостям, що були досягнуті нараді, на якій був присутній особисто голова облради Мирослав Сеник. 

Ба більше. Виконавчий директор «Міст ТБ» Андрій Кісера в коментарі Вголосу заявив, що «Міст ТБ» не причетна до відключення «Львів-ТБ».

«Насправді це відключення — це провокація з боку, скажемо так, третьої сторони. Не важко здогадатися, якої. Тому що телекомпанія «Міст ТБ» не має навіть жодного свого працівника — ні «Міст ТБ», ні «УТ-Захід» — в ефірній апаратній. Всі ті працівники, які можуть це зробити, на іншій структурі (рахуються. - Вголос)», — сказав Кісера.

Приблизно те саме «Міст ТБ» відповіла і на запит «Львів-ТБ», в якому комунальна телекомпанія просила пояснити, чому її не було в ефірі.

«У відповіді, яку отримано від генерального директора ТРК «Міст ТБ», зокрема, зазначається: «ТзОВ – ТРК «Міст ТБ» не призупиняла виконання своїх зобов’язань за договором про надання послуг ефірної апаратної. З огляду на це, будь-які труднощі, що виникають у КП «Телекомпанія «Львів-ТБ» не пов’язані з неналежним виконанням ТзОВ – ТРК «Міст ТБ» своїх зобов’язань за договором про надання послуг ефірної апаратної», — сказано у письмовому коментарі заступник голови ЛОР Петра Колодія для Вголосу, який сьогодні нам надіслала прес-служба обради.

У повідомленні прес-служби зазначено, що таким чином зараз вивчаються «інші моменти, які могли бути причиною невиходу «Телекомпанія «Львів-ТБ» в ефір».

фото: wordpress.com

ІА "Вголос": НОВИНИ