Нагадаємо, кілька днів тому українці зіграли внічию із Саудівською Аравією, а учора були сильнішими за японців.

«Вголос» поцікавився думкою експертів щодо цих двох ігор «синьо-жовтих».

Олег Матвєєв, екс-гравець київського «Динамо» та донецького «Шахтаря»:

Непогано хлопці відіграли, виклалися на 100%. У порівняні із першою грою проти Саудівської Аравії прогрес очевидний. Сама гра цікавіша, швидша, мобільніша, та й результат свідчить про позитивну динаміку. Можливо, у першій грі хлопці не налаштувалися на гру проти Саудівської Аравії, тому і реалізація моментів була на низькому рівні. Однозначно, японці сильніші, ніж нашх перші опоненти. У них сильніший підбір виконавців, футболісти грають в хороших клубах.

У нас нікого не можна виділити, хлопці відіграли десь на одному рівні, набирають обертів. У порівняні із першою грою прибавив Коноплянка. Непогано відіграли Зінченко, Малишев. Бесєдін постійно тримав у напрузі суперників. Втім, загалом усі відіграли рівно.

Про навколо футбольні моменти навіть говорити не хочу. Давайте спілкуватися про гру, а не про те, кого показували під час виконання гімну чи о котрій годині почалася гра. Це неважливо.

 

Петро Слободян, екс-гравець київського «Динамо», екс-наставник столичної «Оболонні»:

Гра проти японців явно краще нам вдалася, аніж проти Саудівської Аравії. Ми добре контролювали м'яч… Не сподобалося те, що віддали кінцівку гри, притислися до власних воріт. Так робити не можна навіть у товариських іграх, потрібно грати до кінця, до фінального свистка бути солідною командою. Якщо не говорити про останні хвилини матчу, то українці провели хороший матч, гра була під їхнім контролем.

Непогано відіграв ветеран збірної – Ротань. Не випав із гри Караваєв, він мені також сподобався. Здорово зіграв Ракицький. Раніше були питання стосовно його надійності в захисті. Радий, що у матчі із японцями він відіграв надійно та і ще забив із-далеку. Вміння підключитися до атаки і хороший удар – це великий плюс для захисника і сильна зброя для команди. Такі гравці, як Бесєдін – це майбутнє збірної. Він чіпляється за м'яч, нав'язує боротьбу у передній лінії, вміє утримувати м'яч. Мені подобається гра цього футболіста.

Безперечно, до організації трансляції матчу є питання. Це неповага до українців, коли камери під час виконання нашого гімну показують кого-завгодно, але не нашу команду. Мені також не подобається те, як наші гравці виконують гімн України. Той же Ракицький не вважає за потрібне це робити. Футболісти – це приклад для тисяч хлопчаків, вони повинні це усвідомити. Подивіться, як поводяться іноземці під час виконання гімну їхньої країни. Джанлуїджі Буффон горло надриває, наспівуючи гімн. Цим він заводить себе, партнерів – і це позначається на їхніх діях на полі. В українців немає такого настрою і такого ставлення до гімну.

 

Павло Шкапенко, екс-гравець національної збірної України:

Проти Саудівської Аравії ми не побачили «вогнику в очах» наших футболістів. Психологічно вони були не готові. Не знаю, які слова підібрав Андрій Шевченко, але він зумів налаштувати підопічних. Принаймні бажання було більше у грі із японцями. На жаль, збірна України не здатна на класі перемагати суперників. Навіть із посередніми командами нам потрібно «напрацювати» на перемогу.

Щодо гри, то я би не робив далекоглядних висновків. Японці готуються до Чемпіонату світу, напрацьовують тактику, награють склад. Та і наш тренерський штаб експериментує. Я би сказав, що ми відіграли на своєму середньому рівні.

Олег Петренко, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ