Поступ
www.postup.brama.com
—„Експерти ЮНЕСКО у Львові”. У п’ятницю до Львова прибула група експертів ЮНЕСКО на чолі з Гаррі Каспарі, щоб перевірити стан частини історичного центру, зарахованого до списку історичної спадщини.
—„Золочів проти Ющенка”. Львівське обласне представництво знову скаржиться на утиски у здійсненні своїх законних своїх прав на Львівщині, яка вважається чи не найдемократичнішим і найбільш „проющенківським” регіоном.
—„Кучма влади не віддасть”. Один із важковаговиків української політики Іван Плющ вважає, що Леонід Кучма не має наміру віддавати владу нинішнього року.

Високий Замок
www.wz.lviv.ua
—„Президенти закрили Рік Росії в Україні”. Президент Росії Володимир Путін провів у Києві переговори „у вузькому колі з Президентом Леонідом Кучмою” та взяв участь в урочистій церемонії закриття Року Росії в Україні”.
—„Голограма збагачує свого виробника”. Від першого лютого в Україні збільшується перелік найменувань товарів, які мають бути захищені голограмою. Деякі аналітики вважають, що це стане підставою для подорожчання окремих товарів.

Львівська газета
www.gazeta.lviv.ua
—„”Магнус під прицілом”. Найпрестижніший торговий центр Львова опинився в центрі скандалу. Цей скандал має міжнародний присмак, оскільки більшість акцій цього підприємства належить польським бізнесменам.
—„На Львівщині відпрацьовано систему, яку очолював Сергій Медведчук. Заявляє голова Львівської облради Михайло Сендак.
—„Віче проти правоохоронців” Депутатів хвилюють криміногенна ситуація в області та дотримання прав людини. Сьогодні в обласній раді має відбутись нарада за участю голови Львівської ОДА Олександра Сендеги, голови облради Михайла Сендака, деяких народних депутатів від Львівщини.
—„Захід турбується”. Іноземні дипломати та політики не послухали Леоніда Кучму, який пропонує не втручатися у внутрішні справи України.


Український шлях, 15-21.01.2004, №2
ОДА - КУЗНЯ КАДРІВ ДЛЯ «НАШОЇ УКРАЇНИ»?

Загальновідомо, що риба шукає, де глибше, а людина - де краще. Часта зміна місця роботи нині суспільством не таврується як літунство, навпаки, стало модним бодай раз на п'ять років міняти посади, творити кар'єру, рости не лишень ушир. От і в облдержадміністрації зі зміною голови з'являються нові обличчя, формується нова команда, до котрої залучають перевірених часом, досвідчених фахівців зі стажем. Робота в ОДА вважається добрим трампліном для переходу на самостійну, як правило, керівну посаду.
Oднак те, що трапилось на кадровій царині ОДА останнім часом, породжує масу запитань й вибудовує нові, далеко не прості тенденції. Два прес-секретарі голови ОДА - Тарас Батенко та Іванка Попович -одне за одним написали заяви про звільнення за власним бажанням і перейшли працювати у регіональний штаб «Нашої України» -відповідно заступником керівника штабу і прес-секретарем. Кожен вправі вибирати собі нову роботу, але ці переходи викликали ряд запитань. Не секрет, що ОДА і «Наша Україна» - інституції полярні, щоб не сказати антагоністичні, кожна переслідує протилежні цілі й сповідує різні ідеології. Прес-серетар ОДА послуговувався приблизно такою риторикою: «так звані національно-патріотичні сили», «посилення президентського впливу», «маргіналізація »НашоїУкраїни«, »послаблення впливу Ющенка і опозиції« тощо. У штабі НУ доведеться використовувати інші дефініції: »злочинна влада«, »мафіозні клани«, »продажний адмінресурс«, »Кучму - геть«, »Ющенко - месія" і т.п.

Знову підкреслимо: Батенко і Попович самостійно ухвалили рішення, ніхто їх не звільняв з посад, вони вповні скористалися наданими правами і свободами. Річ в іншому: хіба ті, хто запрошував їх на роботу в ОДА, не знали про внутрішню опозиційність Батенка й Попович до влади усіх рівнів, чи, може, вважали, що вони підуть на поступки з великої любові, приміром, до голови облдержадміністрації Янківа? Та не смішіть... Треба було уважно прочитати книжки Батенка й публікації Попович у «Поступі», щоб позбутися ілюзій стосовно повної самовіддачі й особистої відданості майбутніх прес-секретарів. У підсумку - знову двійка...

Нині кадри, як і колись, вирішують якщо не все, то багато що. Нагадаємо лишень, що добір і розстановка кадрів - справа непроста, делікатна, потребує великого досвіду й об'єктивної інформації. Помилки у цій сфері коштують дорого і хіп-хоп тут не пройде, будьте певні!
Петро БУК

ІА "Вголос": НОВИНИ