Голова Верховної Ради Олександр Мороз видав розпорядження про скликання позачергової сесії Верховної Ради п‘ятого скликання 31 липня.

Як повідомляє в суботу прес-служба парламенту, розпорядження було підписано у п‘ятницю, 27 липня.

Як зазначається у тексті документа, розпорядження видано у зв‘язку з вимогою 179 народних депутатів України про скликання позачергової сесії Верховної Ради п‘ятого скликання та відповідно до частини другої статті 11 Регламенту Верховної Ради.

Розпорядженням голови Верховної Ради, зокрема, визначено, що у ході позачергової сесії парламенту має бути розглянуто питання про стан правового забезпечення проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

Також буде розглянуто питання про проект постанови Верховної Ради про включення до порядку денного сесії Верховної Ради законопроекту про внесення змін до Конституції України та його направлення до Конституційного Суду.

Крім того, на сесії йтиметься про закони України, прийняті Верховною Радою у період з 5 до 27 червня 2007 року; про рішення Конституційного Суду від 9 липня 2007 року у справі про соціальні гарантії громадян; про Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо усиновлення".



ІА "Вголос": НОВИНИ