Мирослав Сеник – голова Львівської облради, член партії НСНУ

Мирославе Петровичу, журналісти зауважили, що Ви не зустрічали прем'єр-міністра Віктора Януковича в числі офіційних осіб.

Я не був в числі офіційних осіб під час зустрічі Януковича, бо проходжу завершальний, і тому відповідальний курс лікування. Проте я уважно слідкував за новинами по телевізору і дивився у прямому ефірі прес-конференцію Януковича. Львівську облраду вчора представляли мої заступники, і хочу віддати їм належне, особливо Миколі Гориню, робили вони це з гідністю.

Тоді, дозвольте Вас запитати чи погоджуєтеся Ви з думкою нашого губернатора про те, що дійсно візит Януковича дасть новий імпульс для розвитку Львівщини?

Як на мій особистий погляд, така оцінка цієї події є дещо емоційною. Прем'єр-міністр справді зробив перший важливий крок на зустріч Львівщині. Чи буде він підкріплений реальними справами - покаже час. Для мене було важливо почути у виступі прем'єр-міністра бажання уряду тісніше співпрацювати з територіальними громадами, місцевою владою і враховувати їх інтереси при формування урядової політики.

Коли можна очікувати Вашого повернення на роботу?

Планую приступити до виконання своїх обов'язків 5 лютого, наступного понеділка. Принаймні, так мені пообіцяли лікарі.

Які питання Ви розглянете у першу чергу?

У першу чергу - це аналіз прийнятих місцевих бюджетів та вивчення результатів розгляду інвестиційної програми в депутатських комісіях. Адже робота над бюджетом розвитку області ще не завершена. Треба поспішати, бо це питання повинно розглядатися на найближчій сесії облради.

А чи у Ваших планах значиться візит у Італію?

Я дійсно включений до складу офіційної делегації, яка братиме участь у церемонії відкриття пам'ятника Соломії Крушельницькій у Мілані. Цей захід запланований попередньо на 9 лютого. Вважаю для себе за честь долучитися до справи вшанування нашої видатної землячки. Проте я не зможу взяти участь у цій поїздці, бо багато справ чекають на мене у Львові. Вони сьогодні є пріоритетними.

Чи за час Вашої вимушеної відпустки не з'явилися нові проблеми, які потребують втручання з боку облради?

Сама проблема виникла раніше. А от негайна необхідність відреагувати на неї з'явилася дійсно недавно. Я планую більш ретельно розібратися у ситуації щодо штучного озера, створеного на місці Яворівського сірчаного кар'єру. 25 січня у «Львівській газеті» був надрукований відкритий лист представників наукової громадськості, в якому висловлюється стурбованість з цього приводу. Позаяк цей лист адресований на моє ім'я, я вбачаю своїм обов'язком розібратися у цьому питанні.

У моїх найближчих планах також провести зустріч з членами асоціації «Музей» щодо перспектив розвитку музейної справи в області. Необхідно дбати і піднімати туристичну привабливість не лише Львова, але й інших міст регіону, багато з яких мають тисячолітню історію і унікальні пам'ятки історії та архітектури, а отже є цікавими туристичними об'єктами.

Перебуваючи на лікуванні, я мав час проаналізувати різні напрямки і своєї роботи, і роботи обласної ради. Мені видається, що ми сьогодні не до кінця у повній мірі залучаємо потенціал громадськості, в тому числі наукової і творчої інтелігенції, до вирішення проблем області. Необхідно налагоджувати більш тісні стосунки між депутатами і комісіями облради, з одного боку, і громадськими організаціями, передусім, асоціаціями, з іншого. Такий суспільний діалог розпочати ніколи не пізно, важливо його розвивати і скерувати у конструктивне русло. І його успішна реалізація - це спільна відповідальність як влади так і громадськості.


ІА "Вголос": НОВИНИ