Керівник Львівського представництва „НУ” народний депутат Петро Олійник 28 липня 2004 року звернувся в прокуратуру Городоцького району Львівської області зі скаргою на порушення, допущені під час збору підписів за кандидата у президенти Віктора Януковича.

Підставою для звернення народний депутат назвав статтю Івана Фаріона „Підпишіться, а 10 гривень надійдуть поштою… Підписи за провладного кандидата у президенти на Львівщині збирають обманним шляхом, під тиском….”, опубліковану 27 липня 2004 року в №133 щоденної газети „Високий Замок”.

А тепер, увага, показуємо як це робиться.

Народний депутат П. Олійник зазначає, що у названій статті вказується про те, що в порушення п.10 ст.55 Закону в збиранні підписів задіяний головний спеціаліст управління внутрішньої політики Городоцької РДА Роман Комнатний, який одночасно є президентом і тренером в одному з місцевих спортивних клубів, який в свою чергу організував своїх вихованців (90% з них не мають 18 років, а отже не мають права голосу і не можуть бути збирачами підписів згідно п.1 ст.55 Закону) збирати підписи на підтримку кандидата на пост Президента України Віктора Януковича.

Все начебто правильно, але давайте подивимось звідки ж отримав інформацію про це порушення пан Фаріон. Про це він сам чітко зазначив у тексті статті: «За інформацією прес-служби обласного штабу »Нашої України”, головний спеціаліст управління внутрішньої політики Городоцької райдержадміністрації Роман Кімнатний...” і далі за текстом...

Тобто технологія проста: прес-служба „Нашої України” скидає інформацію журналістам, а після того, як її опубліковано, оперує цією інформацією як такою, що надійшла із об’єктивних неупереджених джерел.

ІА "Вголос": НОВИНИ