Виборча епопея звершилась. І тепер вже хіба дуже байдужі до політики люди не знають що буде далі і хто, зрештою, очолить Львівську область. Але зміною губернатора, як відомо, справа не обійдеться. В облдержадміністрації зміняться й керівники всіх управлінь та відділів.

Всі, хто зачисляє себе до рангу переможців, свято переконані в необхідності звільнити усіх, хто має хоч якесь відношення до старої влади. Більше того, усі вони готові запропонувати нових достойних людей, які готові покерувати областю.

Звичайно, потрібно безумовно звільняти з посад тих керівників, які були причетними до певних порушень чи фальсифікацій. Окрім того, закономірно, якщо будуть відсторонені від влади представники відділів чи управлінь, які займалися внутрішньою політикою. Але коли йде мова про управління сільського господарства і продовольства, капітального будівництва чи вугільної промисловості або паливно-енергетичного комплексу, то сумнівно чи можна говорити про обов’язкову несумісність їхніх керівників чи заступників голови ОДА з цих питань із новою владою.

Зрештою, чимало з керівників управлінь чи відділів, а також заступників голови ЛОДА є в першу чергу вузькоспеціалізованими фахівцями і справжніми професіоналами, які, напевне, не так вже погано виконували свої обов’язки і справлялись із покладеними на них функціями. Єдиною причиною, через яку вони мають ступитися із займаних посад, є та, що представники команди переможців хочуть покерувати. Зауважте, не те, щоб не влаштовував фаховий рівень старих менеджерів чи була якась гарантія того, що нові будуть кращими. Ні! Просто місць мало, а бажаючих їх обійняти – багато. Як казав дідусь Крилов, „Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать!”.

Із приходом нової влади всіх - і правих, і винуватих - зметуть однією мітлою, призначать нових заступників, керівників департаментів та управлінь, і мине таки чимало часу перш, ніж новопризначені посадовці ввійдуть в курс справ і, цілком можливо, виявляться не такими вже й професійними і готовими до нових крісел і обов’язків. Тільки б запізно не було, бо тоді доведеться багато кому пошкодувати про наглу заміну. Крім нових господарів владних кабінетів, звичайно..

ІА "Вголос": НОВИНИ