22 липня мешканці цілого будинку (на вул. Ніжинській, 33) залишились без газопостачання. Мешканці, обурені таким діями так і не зрозуміли за, що їх відключають. Бригада «Львівгазу» свої дії мотивувала тим, що обладнання встановлене в квартирі не відповідає проекту.

Будинок на Ніжинській, 33 – один з тих, хто замінив опалювальну систему з центральної та індивідуальну. Ще минулого року, Львівська міська рада виділила кошти та оголосила тендер на демонтаж локальної котельні і встановлення ІТП. Перемогла в конкурсі компанія «БудМонтажСервіс». 23 жовтня 2009 року компанія здала в експлуатацію опалювальну систему. Тоді ж представники фірми запевнили, що все обладнання можна експлуатувати і зібрали по 165 грн. за введення обладнання в експлуатацію.

Логічно, що поява працівників «Львівгазу» для мешканців стала несподіваною і викликала хвилю обурення. Разом з тим, в «Львівгазі» пояснили, що встановлене обладнання в експлуатацію не ввели.

«Цей будинок не є введений в експлуатацію. Все газове обладнання яке там - не введене в експлуатацію. Фірма, яка робила там індивідуальне опалення самовільно підключилась до газової мережі. Тобто 8 місяців там було самовільне підключення. Коли працівники Львівгазу виявили, що підключення самовільне почали робити перевірку виявили, ще і те, що є невідповідність проекту. Об’єм кухонь є малий і як передбачено проектом там не може стояти чотирьох камфорна плитка», - розповіла в коментарі Вголосу прес-секретар Львівгазу Оксана Ростикус.

За словами Оксани Ростикус для вирішення проблеми потрібно за рахунок коридорів збільшувати об’єм кухонь. Тоді в квартирі можна встановити чотирьох камфорну плитку. Також мешканці можуть поставити двох камфорну плитку, а поки це виправлено не буде доти газ подача газу буде припинена.

Чиновники міськради у свою чергу пообіцяли найближчим часом вирішити проблему.

«Людям відключили котли і газові плитки. Просто ваші маленькі кухні не пристосовані для влаштування газового котла. На котел повинно бути 7 кубів, на двокамфорну плитку – 8 кубів, трьох – 12, чотирьох – 15 кубів.

За планом передбачено двокамфорні плити. У нас коштів на встановлення вам двокамфорних плит немає. На сьогодні ми поговорили з Львівгазом і в п’ятницю буде зустріч з головним інженером Львівгазу. Будемо знаходити якесь компромісне рішення. Будемо виносити питання на міжвідомчу комісію, щоб зняти двері між кухнею та кімнатами.

Ми зробимо документи, що у вас відкриті приміщення, площі кухонь збільшились і офіційно оформимо вам 4 камфорну плитку», розповіла заступник начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Наталя Герус.

ІА "Вголос": НОВИНИ