(продовження) і трава почала рости, квіти почали розквітати. Мені так здається, що такі процеси відновлення, ренесансу, сьогодні, у тому постмедведчуківському періоді, почалися у Львівській області.

Нам обов’язково сьогодні треба єдність громади, бо непрості часи ми сьогодні переживаємо в цілому у державі і в Україні, і це є результатом, що наша держава є поки що, різна за ментальністю і деколи діють ідеологеми в окремих територіях України. І деколи сумно, що приходиться для того, щоб ще зробити поступ вперед, два кроки, чи крок, робимо три кроки назад.

В першу чергу я хочу від імені президента, бо ми з Мирославом Петровичем виконали цю функцію, за дорученням президента і від імені президента вас привітати, наших достойних людей з вашими високими нагородами. Повірте, ваш внесок є дуже вагомим, і я можу аналізувати, що сьогодні і в економіці, і в науці, і у мистецтві Львівщина має хороший поступ. Поступ роблять люди.

Ви знаєте, я вважаю, що ця влада у такому дуже великому, дуже ємкому, дуже глибокому змісті культури мистецтва у місті Львові, вона буде функціонувати, не заважати людям мистецтва і при можливості допомагати їм фінансово, я маю на увазі в першу чергу себе

Мені дуже приємно вітати усіх номінантів, я дивлюся на тріо "Червона калина", пам’ятаю, як в холодних залах, в неопалених залах взуття примерзало до сцени. Ми їхали у кожне село, на президентських виборах і вони своїм прикладом відстоювали Україну.

Мені дуже приємно, коли мене президент запросив в Канів. Я піднімаюся, думаю: „Як гарно, і тут є Україна. Галичини нема, а Україна є”. Потім дивлюся: як Галичини нема? Ось тріо „Червона калина”…

дайте мені де сховатись. кусаю губи, щоб голосно не сміятись. намагаюсь бути серйозним. хтось у залі, вже ледве не ридає від сміху. травичка, сонечко. Мирослав Сеник дивлячись на мій сміх, також не може стриматись. він заборонить мені приходити на такі заходи, бо дивлячись на мене, серйозно сприймати то всьо – нереально. шютка.

фуршет. якась набальзамована женщіна з зачіскою а-ля 9 вал тулиться до Олійника. з іншого боку столу їх на мобільний телефон фоткає якась юна особа. сублімація forever!

лауреати обласної премії 2006 року в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури.

1. Культурологія, мистецтвознавство, музейна справа – імені Святослава Гординського:
Волошин Любов Василівна – за альбоми „Автопортрети О. Новаківського”. – Львів. „Свічадо”. 2004. – 160. , „Олекса Новаківський. Пробудження”. – Львів. „Кольорове небо”. 2005. – 72., „Роман Сельський. Графіка”. – Львів. В-во „Оранта”. 2006. – 166 і „Богдан Братейко. Живопис, графіка”. – м. Стрий. „Укрпол”. 2006.

2. Поезія – імені Маркіяна Шашкевича:
Антонишин Світлана – за книгу поезії „Падіння скелі”. – Львів. „Каменяр”. 2005. – 183 с.

3. Проза – імені Богдана Лепкого:
Мориквас Надія – за книжку „Меланхолія Степана Чарнецького”. – Львів, в-во „Світ”. – 382 с.

4. Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади – імені Михайла Возняка:
Горак Роман Дмитрович, Гнатів Ярослав Миколайович – за книгу „Іван Франко. Книга шоста. В поті чола”. – Львів, видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка. 2005. – 529 с.

5. Драматургія, театральне мистецтво – імені Бориса Романицького:
Федоришин Ярослав Васильович, Федоришин Алла Луківна – за постановку вистави „Йов” за Каролем Войтилою

6. Журналістика та публіцистика – імені В’ячеслава Чорновола:

Терещук Галина – за цикл передач на радіо Свобода, цікаві інтерв’ю та програми на релігійну тематику

7. Музичне мистецтво – імені Станіслава Людкевича:

Тріо бандуристок „Червона калина” у складі заслуженої артистки України Марії Сороки, артисток Ірини Шуст та Ірини Содомори – за активну професійну концертну діяльність в Україні та за кордоном у 2004-2006 роках

8. Образотворче мистецтво – імені Івана Труша:

Мусієвський Богдан Володимирович – за творчі роботи останніх років

9. Декоративно-ужиткове мистецтво – імені Зеновія Флінти:

Левків Тарас – за нове формально-образне вирішення тем у керамічних композиціях, виконаних протягом останніх трьох років

10. Народна творчість – імені Анатолія Вахнянина:
Кот Мирослава Петрівна – за зібрання колекції старовинних бойківських орнаментів та одягу

11. Архітектура – імені Івана Левинського:

Шуляр Віталій Андрійович – за аналіз та узагальнення теоретичних аспектів архітектури та архітектурної практики, розвиток архітектурної критики у журналі „Архітектурний вісник” 



 

ІА "Вголос": НОВИНИ