Кажуть, що політика часто вкладає в одне ліжко дуже несподіваних партнерів. Попри деяку фривольність, ця фраза досить точно передає суть української політики: продажність, цинізм, відсутність інших інтересів, крім меркантильних. Позаяк в фокусі загальної уваги останнім часом опинилася газета «Експрес», наведемо приклад її дивних стосунків з нардепом-бютівцем Іваном Деньковичем.

Наприкінці лютого Денькович нацькував СБУ на газету «Експрес»

У газеті «Експрес» за 25 лютого-04 березня складно було не зауважити редакційну статтю «Деградація бютівських божків», в якій розповідається про те, як «високопоставлений партійний чиновник Тимошенко за допомогою СБУ та карного розшуку намагався вплинути на редакційну політику».

Цитуємо: «заява в СБУ № 255 від 13.01.2010 року…У нас є інформація, що «Експрес» друкує матеріали, які містять тенденційну, негативну інформацію про Тимошенко Ю.В…Зважаючи на суспільну небезпеку такої діяльності, просимо вжити заходів….Народний депутат Іван Денькович»

Отож СБУ і карний розшук «вжили заходів» і прийшли в редакцію газети з перевіркою.

… «Експрес» прийняв виклик

«Експрес» ніби-то надав місце для коментаря Івана Деньковича, який проте переказав його своїми словами. 

«Денькович у коментарі «Експресу»: багато чого газета пише такого, що йому не подобається, а ще («Експрес») друкував книгу колишнього нардепа Дмитра Чобота, присвячену маловідомим сторінкам закулісся БЮТ».

І після публікації переказу коментаря нардепа Деньковича газета пообіцяла наступному номері опублікувати найцікавіше з книжки Д. Чобота «Макуха», "щоб почитав Іван"

«Експрес» дотримав слова і вже 4 березня надрукував першу частину вибраного з «Макухи».

11 березня. Нардеп Іван Денькович використовує саме «Експрес» для зведення порахунків з опонентами в обласній раді

Цього дня в «Експресі» з’являється друга частина «Макухи». Але одночасно в тій самій газеті публікується «сенсаційне» інтерв’ю Івана Деньковича про корупцію у Львівській облраді.

Попри обіцянку читачам, подальший друк «Макухи» «Експрес» після цього припиняє.

13 квітня. Нардеп Денькович виступає на захист «Експресу»

Недавній ворог «Експресу» «деградований бютівський божок» Іван Денькович підтримує газету «Екеспрес» і…переводить стрілки на Партію регіонів

«…Львівська обласна організація партії «ВО Батьківщина» засуджує репресії влади Януковича проти журналістів та перешкоджання виконанню їх службових обов’язків. Піддаючи жорсткому остракізму сам факт побиття журналістів, звертаємо увагу на небезпечну тенденцію, яку влада «регіоналів» та їх служок взяла на озброєння у боротьбі зі словом правди.

Закликаємо не залишатися байдужими усі редакційні колективи, адже завтра представники репресійної машини можуть з’явитися на порозі Вашої редакції, чи не дай боже Вашої оселі. Звертаємося до депутатів Верховної Ради України із закликом термінового створення слідчої комісії ВРУ для розслідування фактів умисного тиску на пресу та побиття журналістів. Міністра внутрішніх справ, який допустив а то й потурав свавіллю своїх підлеглих стосовно представників ЗМІ, закликаємо негайно подати у відставку. Народний депутат України, голова ЛОО «ВО Батьківщина» Іван Денькович»

Ось такі цікаві піруети.

Звичайно, нормальним людям, які мають чіткі життєві цінності, тверді переконання, дотримуються законів і норм суспільного життя неможливо збагнути ту легкість, з якою вчорашніх ворогів можна трактувати як друзів. Але в них - інші принципи. В народі про таких кажуть: плюй лярві в очі – вона каже: «Божа роса».

За родом своїх занять вони по сто разів на день клянуться у своїй відданості громадським інтересам. Але насправді громадські інтереси їх цікавлять тільки тоді, коли приносять вигоду їм особисто. Не сприймайте всерйоз їхні красиві слова про любов до народу, про справедливість та відданість демократії – це тільки бізнес. Так вони заробляють гроші. В цьому сенс їх життя.

фото: en.easyart.com

ІА "Вголос": НОВИНИ