Тут на днях Віктор Янукович до Одеси приїжджав. Так ви не повірите, але вся Одеса дотепер вирує і хвилюється. І все через те, що Віктор Федорович, виступаючи, начебто сказав, що в Одесі народилася велика поетеса Анна Андріївна Ахмєтова.

Одесити, звичайно, приплели сюди відразу доктора Фрейда. Нібито в черговий раз підтверджена і доведена правота цього стовпа психіатрії. Обмовки, проговорки, підсвідомість...

А ось я особисто, панове, не розумію, з чого раптом такі пристрасті закипіли? Подумаєш, обмовився! З будь-яким може трапитися. Хочеш сказати одне, трохи забарився – підсвідомість видає зовсім інше. Те, про що взагалі говорити не збирався. Більш того: таїв на самому дні душі. Потім волосся на голові рвеш, сорочку на грудях – але пізно! Потяг, як мовиться, пішов...

І без Фрейда зрозуміло: у кого що болить, той про те і говорить. Припустимо, в підсвідомості Віктора Януковича дійсно сидить Ринат Ахмєтов. Одна з найбагатших людей на Україні і взагалі. Але чому, власне, спонсор і соратник Януковича по партії, його, так би мовити, основна опора не може сидіти у нього в підсвідомості? Або навіть в свідомості?

До того ж якщо попорпатися, то з'ясується, що того хана Золотої Орди, чиє ім'я велика поетеса використовувала для свого псевдоніма, звали то Ахматом, то Ахметом. І якщо з цієї сторони зайти, виходить, що і не обмовка, і не проговорка у Януковича. А навпаки: у самий корінь дивився Віктор Федорович! Заздалегідь виконавши серйозну лінгвістичну роботу.

Так, може, взагалі марно все на Януковича звалюють! Може, це спічрайтери підвели його під монастир. Хоча знову ж таки, при чому тут монастир? Подивіться на Джорджа Буша! У нього взагалі типу дислексія, і нічого, другий термін в президентському кріслі сидить.

Так що Ахматова чи там Ахметова – народу все одно.

Більше скажу: за такі обмовки народ Януковича і вибере.

Донецькі порожняк не гонять!

ІА "Вголос": НОВИНИ