Перший секретар Львівського обкому СПУ Євген Таліпов заявляє, що оголошення про саморозпуск Львівської міської організації СПУ є провокацією перед з'їздом партії.

Про це він заявив «Прес-Тайму», коментуючи вчорашню заяву колишнього першого секретаря міськкому СПУ Віктора Савченка.

«XIII конференція, яку вони нібито продовжили вчора, закінчилась ще 9 червня. Вони навмисне вирішили перед з'їздом ще раз привернути до себе увагу», - сказав Таліпов.

Він також назвав неправдивими заяви Савченка про вихід з СПУ 200 членів партії. «Вийшли ще раніше лише 25 осіб. Савченко перетворив 25 в 200», - зазначив Таліпов.

Він також додав, що, навпаки, з квітня по серпень до лав СПУ ввійшло понад 400 осіб.

Перший секретар обкому СПУ також заявив, що Савченко давно вже позбавлений повноважень і немає права скликати будь-які партійні конференції СПУ. «Наступного тижня, після того як були припинені його (В.Савченка - «П-Т») повноваження, він повинен був все здати, але навмисне цього не зробив. Управління юстиції анулювало їх свідоцтво. Нам вже видали нове свідоцтво. Ми дали повідомлення про втрату печатки. Всі повноваження першого секретаря міського комітету СПУ зараз має Сергій Гончарук», - розповів Таліпов.

«Все це робиться по схемі Луценка і Вінського», - додав він.

Таліпов називає це провокацією перед з'їздом партії, який заплановано провести 30 жовтня у Києві.

Як повідомляло агентство, 27 вересня Віктор Савченко провів засідання під назвою «позачерговий надзвичайний етап XIII Львівської міської партійної конференції СПУ», на якому було оголошено про саморозпуск міської організації. Савченко заявив, що 200 членів СПУ вийшли з партії, які готуються до створення нової лівоцентристської політичної сили.

9 червня на конференції міської організації СПУ, скликаної з ініціативи обкому партії, першим секретарем міськкому було обрано Сергія Гончарука. Конференція затвердила чисельний склад нового міського комітету у кількості 21 чоловіка та персонально ввела до складу міськкому 19 осіб. На конференції було обрано також контрольну комісію у кількості 5 осіб. За даними обкому, участь у конференції взяли 74 із 106 затверджених делегатів.

Екс-керівник міської організації СПУ Віктор Савченко заявив, що ця конференція міської організації СПУ була нелегітимна.


Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ