Планують, що вже після проходження всіх медичних тестів 25-річний українець оформить трудову угоду з новим клубом. За даними місцевої преси, контракт буде розраховано на чотири роки, а сума відступних за гравця становитиме 35 мільйонів євро

Прокоментувати гучний трансфер «Вголос» попросив володаря «Золотої бутси», рекордсмена чемпіонатів світу за кількістю забитих голів в одному матчі Олега Саленка. Як відомо, Олег Анатолійович свого часу виступав в іспанському чемпіонаті.

Олеже, «Севілья» оптимальний варіант для Коноплянки?

Іспанський чемпіонат для Коноплянки є оптимальним. Там проповідують той футбол, в який грає Євген: з утримуванням м’яча, комбінаціями.

Коноплянці, кажуть, більше до вподоби англійський чемпіонат. Силовий футбол британців йому не підходить?

Так, не підходить. Там атлетичний футбол, довго утримувати м’яч не дають, усе відбувається з великою швидкістю. В Англії часто «відбивають» ноги. Тому для технічного гравця більше підходить іспанський чемпіонат. У принципі, там зібралися всі великі футболісти.

Не загубиться Коноплянка в «Севільї»?

Тут усе залежить від нього, від того, як він перебудується. В Іспанії у кожному матчі потрібно відпрацьовувати. У Коноплянки є хороші дані, а як він себе проявить, залежить від його працелюбства. Я вважаю, що в «Севільї» Коноплянка може розкритися. Хотілося, щоб він спробував себе там. Давно наші футболісти не переходили в хороші європейські клуби.

Наскільки великою є ймовірність, що Коноплянка опиниться в «глухому» запасі?

У нього хороший вік, є талант. Побачимо, як буде із бажанням себе проявити. В найгіршому разі Коноплянка завжди може повернутися на Батьківщину.

Щоби стати претендентом на «Золотий м’яч», потрібно виступати в Європі в хорошому клубі. У Коноплянки вистачає потенціалу, щоби потрапити з часом у когорту претендентів на цей трофей?

Крім хорошого клубу, потрібно, щоби збірна показувала непогані результати, виходила на чемпіонати Європи чи світу. «Севілья» зараз виступатиме в Лізі чемпіонів, наша збірна має шанс на Євро-2016. Тепер Коноплянці треба проявити себе в Іспанії – і все може статися.

Наостанок – запитання про Андрія Ярмоленка, перехід якого в європейський клуб також може відбутися найближчим часом. Йому більше підходить Англія?

Ярмоленко також є технічним футболістом, тому йому підходить Іспанія. Хоча в Англії він теж не загубився б.

Ярмоленко дозрів до переїзду в Європу?

У наступному сезоні «Динамо» гратиме в Лізі чемпіонів. Як на мене, Ярмоленку потрібно ще пограти в цьому турнірі, а вже потім переходити в інший клуб.

Олег Петренко, спеціально для «Вголосу»

ІА "Вголос": НОВИНИ