Уже відомо, що ціна на газ для населення зростає з 1 лютого на 25 %, а до кінця року – вдвічі, – такі мало оптимістичні прогнози щодо подорожчання газу висловив сьогодні під час прес-конференції народний депутат України, голова підкомітету з питань газової промисловості Комітету Верховної Ради України з питань ПЕК Олекса Гудима.

Відтак, розуміючи, що дешевого газу Україна вже більше не бачитиме, О.Гудима закликає громадян активізувати свої зусилля й інвестувати заощадження у встановлення сучасних систем опалення. За словами народного депутата, його шокували цифри, скільки газу споживається у Львові й скільки його зараз просто «вилітає у трубу». О.Гудима переконаний, через запровадження енергозберігаючих технологій споживання газу у Львові може бути зменшено удвічі.

У свою чергу нардеп обіцяє сприяти налагодженню системи надання банками кредитів для львів’ян, які вже «визріли» у намірах економити кошти на споживанні газу. «Я буду звертатися до комерційних банків, які, я переконаний, будуть надавати населенню такі кредити і не за ставками 12%, а за 6%-7%. Тому що вони будуть ці кредити надавати через відповідні комерційні структури, які оснащуватимуть львівські помешкання новими економними системами опалення, завдяки яким споживання газу повинно зменшитися вдвічі», – зазначив О.Гудима.

Він повідомив, що вже мав попередні розмови з представниками кількох банків, зокрема з «Укргазбанком», і результати цих бесід є досить оптимістичними. О.Гудима переконаний, що від налагодження співпраці між банками, комерційними структурами, що встановлюють індивідуальні системи опалення у виграші залишаться й одні й другі. «І безперечно виграють львів’яни, адже це неприпустимо, що фактично половина мешканців центральної частини Львова гріють печами атмосферу», – додав О.Гудима.



ІА "Вголос": НОВИНИ