Старт сьомого сезону Всесвітньої серії боксу (WSB), запланований на лютий 2017 року. Серед нововведень прийдешнього сезону – допуск професійних боксерів і жеребкування групової стаді за континентальним принципом (тобто матчі команд з різних континентів стартуватимуть лише з стадії плей-офф (чвертьфіналів).

Офіційна церемонія жеребкування 7-го сезону WSB відбудеться в листопаді. В грудні 2016 року – офіційна процедура драфту боксерів (команди мають змогу підписати легіонерів з тих країн, які не мають клубу, що приймає участь у поточному сезоні Всесвітньої серії боксу). У лютому-квітні 2017-го року відбудуться матчеві зустрічі групової стадії змагань. У травні чвертьфінали, півфінали у червні, фінал також запланований на перший місяць літа.

Варто зауважити, що за підсумковими результатами Олімпійських ігор 2016, які приймала Бразилія, 29 з 40 розіграних медалей здобули боксери, які приймали участь у попередніх сезонах Всесвітньої серії боксу. В той же час десять з десяти золотих нагород боксерського турніру Олімпіади здобули учасники попередніх сезонів змагань WSB та APB (8 учасників проекту WSB та 2 боксери APB).

Від України на Іграх також виступали лише учасники WSB, щоправда, оптимізму від цього не побільшало. Жоден із українців в Бразилії не здобув жодної перемоги.

За словами заслуженого тренера України по боксу Романа Семенишина, який не один рік працював із «Українськими отаманами», наразі конкретної інформації про склад команди, її тренерський штаб не має. «14 листопада у Харкові почнеться чемпіонат України. Також в цьому місті упродовж проведення турніру відбудеться засідання Виконкому Федерації боксу України. Мабуть, тоді щось проясниться» – розповів «Вголосу» Роман Степанович.  

Водночас, Роман Семенишин очікує на чітку інформацію про погашення боргів за минулі сезони. «Особисто мені заборгували практично за увесь 5 сезон WSB (2014-2015 роки) роботи в «Отаманах», – каже наставник. – Увесь цей час постійно лунають обіцянки розрахуватися, але поки що усе без змін. Із самого початку основним інвестором був Володимир Степанович Продивус, президент Федерації боксу України. Потім нам сказали, що є ще один інвестор – Ігор Палиця. Тепер говорять, що один з інвесторів не виконав своїх зобов’язань. Хто саме, я точно сказати не можу, оскільки не був присутній на переговорах».


Борги є перед усією командою, але до суду подав лише один із них – Олег Зубенко. Справа в тому, що він перебрався в Америку, тепер виступає у професійному боксі, а тому більше не залежить від української Федерації і має розв’язані руки. Інші ж учасники проекту надалі працюють у ФБУ і змушенні вірити в обіцянки начальства. Рік тому, перед стартом сезону, були проблеми із комплектацією «Отаманів», оскільки боксери та наставники вимагали спершу погасити борги, а уже потім приступити до підготовки до нового сезону. Зійшлися на тому, що Федерація потроху виплачуватиме борги, гонорари на бої у новому сезоні боксери отримуватимуть відразу по його завершенні в роздягальні. Борги ніхто не сплачував, гонорари спершу і справді платили в роздягальні після поєдинку, але потім і ця обіцянка не виконувалася у повному розмірі.

Олег Петренко, «Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ