Турецька команда вже провела два поєдинки в новому сезоні WSB. В активі наших найближчих суперників одна перемога над «Китайськими драконами» й одна поразка, якої вони зазнали в матчі проти «Кубинських приборкувачів». Українці також перемогли китайців. Для «Отаманів» це наразі єдина матчева зустріч у цьому сезоні.  

До змагань WSB «Отамани» майже не готувалися. Якщо в попередні роки проводили кілька тренувальних зборів, команду формували заздалегідь, як і призначали наставників, то цього разу все вирішилося за кілька тижнів до старту турніру. Річ у тім, що керівництво федерації впродовж минулого сезону виплатило боксерам та тренерам лише одну зарплатню. Коштів, щоби покрити борги, не виділено дотепер. «Отамани» чують лише обіцянки розрахуватися з ними. За таких обставин заздалегідь сформувати команду на новий сезон було неможливо. Але цей рік є особливим, оскільки влітку відбуватиметься Олімпіада, і WSB є однією з доріг на Ігри. Декому з боксерів достатньо провести один бій у Всесвітній серії боксу, щоби кваліфікуватися на ліцензійний турнір.

За інформацією «Вголосу», чимало лідерів нашої збірної погодилися провести за «Отаманів» тільки один бій, який дозволить їм поборотися за перепустку на Олімпіаду. Якщо федерація не розрахується з боргами, у наступних боях за «Отаманів» виступатиме молодь. Отож про турнірну перспективу нашої команди у WSB годі говорити.       

Керівництво федерації востаннє обіцяло почати виплачувати заборговане ще до кінця січня 2016 року. Але незначні кошти отримали одиниці, у кого були вагомі причини, приміром, народження дитини. Більшості навіть не оголошують нової дати розрахунку. В такій ситуації ані тренери, ані боксери більше не довіряють керівництву, тому було домовлено, що за нові бої розрахунок відбуватиметься відразу після поєдинку в роздягальні. За перемогу платять тисячу американських доларів, за поразку – 250. Зважаючи на проблеми із фінансуванням, кошти немалі.       

У межах сьогоднішнього матчевого протистояння на ринзі будуть поєдинки у вагових категоріях 49 кг, 56 кг, 64 кг, 75 кг та 91 кг.

Уперше в історії «Отаманів» в один вечір битимуться відразу двоє представників Львова – Назар Куротчин та Олег Довгун. Теоретично, обоє є претендентами на участь в Олімпіаді. На практиці, участь у відбірному турнірі на Ігри вже буде успіхом для цих боксерів. Щоб і далі претендувати на ліцензії, галичани повинні здобути перемогу сьогодні ввечері, і вони мають непогані шанси. «Турецькі боксери є міцними середняками європейського боксу, – розповів «Вголосу» тренер Куротчина та Довгуна Роман Семенишин. – Вони входять у десятку найкращих команд Старого світу. Їхній школі притаманний «брудний» бокс із клінчами, штовханиною. Якщо говорити про суперників двох львів’ян, то галичани за класом вищі, ніж турки. Головне, щоби вони впоралися із хвилюванням. Усе-таки виступ перед своїми земляками – це подвійна відповідальність».

Нагадаємо, попереду у збірної України залишаються три ліцензійні старти, а саме: європейський турнір, який пройде у Стамбулі, світовий турнір, який прийматиме Баку, та спільний турнір боксерів APB та WSB у Софії. Наразі жодної ліцензії наші боксери не здобули.

Результати зважування:

Вагова категорія 49 кг:
Назар Куротчин, «Українські отамани» – 48,8 кг
Хамза Картал, «Турецькі завойовники» – 48,7 кг

Вагова категорія 56 кг:
Олег Довгун «Українські отамани» – 55,7 кг
Ован Нуреттін «Турецькі завойовники» – 55,5 кг

Вагова категорія 64 кг:
Володимир Матвійчук, «Українські отамани» – 63,7 кг
Якуп Сенер, «Турецькі завойовники» – 63,6 кг

Вагова категорія 75 кг:
Валерій Харламов, «Українські отамани» – 74,4 кг
Ервен Тібукоглу, «Турецькі завойовники» – 74,8 кг

Вагова категорія 91 кг:
Денис Пояцика, «Українські отамани» – 88, 5 кг
Сейда Кесер, «Турецькі завойовники» – 90,5 кг

ІА "Вголос": НОВИНИ