Близько 200 пікетувальників зустріли прем'єр-міністра України Віктора Януковича під стінами Львівської ОДА, куди він приїхав на нараду із господарським активом області.

Серед пікетувальників були представники ВО «Свобода», БЮТ, НРУ, КУН.

Вони тримали плакати: «Янукович чому високі тарифи, де дешевий газ», «Рух вимагає для початку відставки Рудьковського і Табачника».

Участь в пікеті також брали представники Львівської обласної лікарні відновного лікування, які стояли окремо від представників політичних партій окремою групою. Вони тримали плакати: «Віктор Федорович захистіть реабілітацію», «Прем'єр захистіть лікарню».

Ще до приїзду делегації на чолі з Януковичем вхід до приміщення обласної державної адміністрації та обласної ради був перекритий турнікетами та двмо рядами працівників міліції, яких було дещо більше аніж пікетувальників.

Приїзд Януковича пікетувальники зустріли вигуками «Ганьба!», «Геть реваншистів з Львівщини», «Янукович! Запрошуємо на полювання!», «Янукович, проживи на мою пенсію», «Янукович і Олійник - два чоботи пара».

Приїхавши до облдержадміністрації прем'єр разом із головою Львівської ОДА Петром Олійником у супроводі чисельної особистої охорони та співробітників правоохоронних органів підійшли до працівників відновної лікарні. Після короткої розмови з лікарями Янукович та Олійник попрямували на нараду з господарським активом області.

Як повідомляпо агентство, сьогодні прем'єр Віктор Янукович перебуває у Львові з офіційним візитом.

З урядовою делегацією також прибули: віце-прем'єри Володимир Радченко та Володимир Рибак, заступник генерального прокурора - прокурор Києва Євген Блажівський, заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко, голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв, міністр культури й туризму Юрій Богуцький, міністр юстиції Олександр Лавринович, радники прем'єра Ганна Герман і Тарас Чорновіл

В рамках візиту прем'єр відвідав Львівський державний завод ЛОРТА, зустрівся із львівською інтелігенцією. У другій половині дня у нього запланована нарада з проблем розвитку регіону за участю адміністративно господарського активу області.

ІА "Вголос": НОВИНИ