Сьогодні у Львові губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко та міський голова Львова Андрій Садовий підписали протокол про співпрацю між Санкт-Петербургом та Львовом.

Така домовленість була досягнута під час зустрічі у Львові.

«Я дійсно перший раз у Львові, я зачарована цим містом, не дивлячись на те, що ми мало часу тут провели і мені подобається, Львів, його архітектура, це історичне місто, в якому велико взаємопроникнення історичних культур. Це відобразилося в його архітектурі, стилях. Будь-який турист може тут знайти щось від своєї батьківщини. Місто розвивається, міняється, Важливо для нас петербуржців важливо, що ми знаходимо багато у стилях міст», - сказала Матвієнко.

«Львів і Петербург внесли багато у європейську політику і культури. І це також нас об'єднує», - підкреслила вона.

За словами Матвієнко, підписана угода не є просто декларацією, оскільки до неї додано план конкретних дій.

«Ми тільки починаємо розгортати цю співпрацю. Ми хочемо скерувати делегацію наших бізнесменів на економічний форум для вивчення потенціалу Львова . Зараз тут багато буде приватизуватися. Виставлятися на торги і думаю, що це може зацікавити ПТб бізнес», - зазначила вона.

В планах також є запровадження обміну студентами між університетами обох міст, співробітництво у науковій сфері.

Матвієнко також повідомила про спільний культурний проект, в рамках якого Маріїнський театр і Львівський оперний театр хочуть поставити оперу «Пікова дама» .

«І ряд інших пунктів, які ми взялися спільно реалізувати. Це не догма. Ми будемо розширяти співробітництво», - додала вона.

Підписаний сьогодні протокол про співпрацю між Петербургом і Львовом є підготовчим етапом до підписання Угоди про співпрацю в торгово-економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах між цими містами.  

Губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко перебуває сьогодні у Львові на святкуваннях з нагоди 750-річчя міста.

У ході візиту відбудеться також зустріч з головою адміністрації Львівської ОДА Петром Олійником

Губернатор Санкт-Петербурга виступить із привітальним словом на урочистому засіданні у Львівському театрі опери й балету.

В.И. Матвієнко покладе також вінки до могил російських і радянських воїнів на Пагорбі Слави й зустрінеться зі співвітчизниками у Російському культурному центрі Львова.







ІА "Вголос": НОВИНИ