Дуже хочеться покерувати. Чим завгодно: економікою, культурою, освітою, транспортом. Їм по барабану. Дайте тільки взяти участь у відгодівлі громадського горобця і будьте спокійні – у них біля нього пара власних корів буде сита! То що ж робити політичним відставникам та невдахам, яким ніяк пробитися до місця де ділять владу? Відповідь знають представники Львівського політвідстою: вони створили громадську раду „За чесну владу”, яка, якщо вдасться, контролюватиме кадрові призначення в області! А якщо не вдасться – то бодай послужить трампліном для встрибування у владу найголосніших мегафонних крикунів і найвправніших махальників фанами.

Саме тому сьогодні представники різноманітних напівміфічних громадських організацій Львівщини, які складаються переважно тільки із їхніх керівників, а також депутати Львівської облради 1-го та 4-го демократичних скликань зібрали конференцію „Принципи формування та діяльності нової влади на Львівщині” і, після 3-годинного обговорення, створили громадську раду „За чесну владу”.

Звичайно, при створенні такого відповідального органу не обійшлося без деяких ексцесів. Насамперед представники екс-політбомонду Львівщини вирішили з’ясувати хто з них найкрутіший і має право сидіти у президії. Зокрема, деяких депутатів облради 1-го демократичного скликання обурило те, що у президії сидить голова Львівської обласної організації Національної спілки письменників України Левко Різник. Вони наголосили на тому, що „представник комуністичної номенклатури та довірена особа представника СДПУ(О) Петра Писарчука” не може сидіти в президії. Після цього Левко Різник покинув президію.

За ним послідував і голова Львівської обласної ради Михайло Сендак, який до цього теж сидів у президії. Щоправда Михайло Сендак наголосив, що „ніколи не був комуністом, а лише членом партії, оскільки цього вимагав тодішній час”.

Відтак учасники конференції проголосували за створення громадської ради, до якої увійшли члени президії Асоціації депутатів Львівської облради 1-го демократичного скликання, близько 40 керівників громадських організацій області.

Головуючий на конференції, голова ГО „Державність” Володимир Парубій зазначив, що ввійти до складу цієї ради пропонувалось керівникам найбільших громадських організацій області, тобто тих, які мають у своєму складі сотні членів. При цьому він не виключив, що до ради можуть увійти всі бажаючі представники інших громадських організацій.

Що, однак не викликало захвату у всіх присутніх. Зокрема, представник молодіжної організації „Чиста Україна” висловив резонну думку, що „політичні невдахи та пенсіонери” не повинні здійснювати контроль за владою. Зовсім у стилі Райкінського героя, який – пам’ятаєте? – заявив: „Слухаю я вас усіх і думаю: ну й дурні ж ви усі!”. Жорстко, але маємо якраз той випадок коли устами маляти говорить істина.

Наразі невідомо яким чином буде здійснювати свою діяльність новостворена громадська рада, але її члени домовились зібратися 1 лютого, щоб створити керівні органи ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ