Губернаторський кортеж-фуршет Горбаля запізнюється на півгодини. Теперішній зам Цимбалюка і колишній член есдеківської "Соціальної справедливості" Михайло Дзюдзь, який на вчорашньому мітингу розпускав руки своїх службових повноважень в парі з одним пацаватим персонажем, ніби попустився з тої дурнуватої теми і намагається не бути неандертальцем (у лінокостенківському розумінні).

Навколо прибуття нової влади – всі намагаються бути чистими і пухнастими, як вифлиємські немовлятка. Облдепи та інший віп-персонаж області, схоже, що зайняли свої місця в сесійній залі з випередженням анонсового графіку на одну годину. Усі хочуть бути поміченими в адораційному піднесенні рук до світлої постаті нового губернатора Василя Горбаля.

Поки Горбаль та його презентатор – любитель біографії Черчилля товариш Слаута уважно слухають прощальну проповідь аквавітного Кметя. У своєму сентиментальному бажанні попрощатись з присутніми Кміть перепльовує деяких оскарівських переможців. Кміть не згадує, можливо, маму-тата, сім'ю та Господа Бога, але наводить такий перелік піплів, яким він вдячний за співпрацю, що там не вистачає лише представників деяких комунальних служб. Вислуховувати цей вдячний перелік не може навіть відеокамера.

Прощальне слово Кмітя зустрічають оваціями з переходом у 9-й вал. Сеник вручає йому медальку та оголошує майже святим землі Галицької. Даний канонізуючий процес можна було б назвати профанним словом "підлизництво" та хіба можна так зневажати таку урочисту мить?

Відправивши Кметя у моршинський вирій, Сеник розпочав своє вітальне слово Горбалю з перераховування епітетів землі Галицькій. Останню він назвав висодуховним, високоморальним та високоінтелігентним краєм планети Земля й тому порадив зважати Горбалю на таку ноосферну особливість Львівщини. Поміж такими пред'явними закидонами Сеника також пробігали віншувально-благолєпні нотки підлизонства, але хіба можна так зневажати таку урочисту мить?

На цьому високодуховний Сеник не зупинився і пасторським вокалом порадив Горбалю пам'ятати про судний день його (Горбаля) звільнення (така вона політична кон'юнктура), оскільки лише тоді буде благословенною у віках його (Горбаля) губернаторська стезя, коли його (Горбаля) прощальне слово буде супроводжуватись децибелом оплесків не гіршим, ніж у Кметя.

Горбаль оцифрував цю інфу продовжуючи перебувати від початку урочистості у стані якоїсь прострації. Його заглючило на усіх майбутніх моментах своєї губернаторської долі і він раз-за-разом кидав розгублені погляди на маму у першому ряду.

На своєму трибунному виступі він симптоматично згадав своїх друзів, яких йому згадують за звітний період на кожному кроці, та пообіцяв разом зі своїми френдами вивести Львівщину на перші орбіти в Галактиці.

На цьому презентація Горбаля мала успішно закінчуватись на такій урочистій ноті, але свої 5 копійок вставила Церква, яка має бути відділена від держави.

Греко-католицький священик забувши про усі заповіді Божі, не маючи ні такту, ні розуму, ні ума (в богословському розумінні) створив один неприємний прецедент.

Створився цікавий контраст естафетного передання влади на Львівщині. Світлий бік віддувався за оваційне підкидання десантника Кметя, а темний – доповнюючи богословські максими Сеника, опускав Горбаля на хтонічні глибини стартових негараздів. Цей районний священик припечатав перші світлі миті перебування Горбаля на посаді своїм невчасним у такий момент проханням про розмитнення катафалку, типу Мерседес.

Слаута спробував розвести мементоморні хмари анекдотом про сценарій похорон Черчилля, але неприємний осад від подальшого підлизування (по самісінькі меніски) до нової влади греко-католицького свяща у секуляризованих душах залишався. УГКЦ завжди любо дружила з будь-якою владою та й ідіотів там завжди вистачало, але так безбожно і безпардонно хватати Адоная за бороду – це просто якесь єрихонське жахіття.

Сьогоднішній день поставив Горбаля у мнемотехнічні рамки, які повідомляють, що сапієнси звикли запам'ятовувати лише перші та останні хвилини того чи іншого процесу.

Перші хвилини перебування Горбаля на губернаторстві запам'ятались нерозмитненим катафалком якогось кіпішливого свяща. Про останні хвилини губернаторства Горбаля вже весело процвірінькав Сеник у 5-му абзаці.

Ось такими народними методами приземлили заглюченого Горбаля на благодатній Львівській землі.

ФОТО

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ