У чвертьфіналі вони програли «Британським левовим серцям». Обидва поєдинки відбулися в Англії. В обох протистояннях наші боксери програли з однаковим рахунком 1:4.

Про підсумки сезону «Вголос» розпитав заслуженого тренера України Романа Семенишина.

Як оціните виступ «Отаманів» в останньому сезоні?

Вихід із групи, з одного боку, уже є досягненням.  Принаймні, порівняно з попереднім сезоном, це непоганий результат. Хоча тоді в нас була сильніша група, сильніші суперники. Відразу після жеребкування стало зрозуміло, що з групи ми вийдемо. Тому «Отамани» виступили прогнозовано, на своєму рівні.

Англійці не входять до еліти боксу, можна було їх проходити?

Не погоджуюся з тим, що англійці слабкі. У них хороша олімпійська команда, багато талановитих атлетів. Але за правильного тренувального процесу, підготовки ми могли б їх пройти. Потрібно було також підсилити команду.

Чому два матчі відбулися в Англії?

Такий регламент. Хто виходив із групи на першому місці, той мав перевагу свого майданчика в обох протистояннях.

З’явились якісь нові імена в «Отаманах»?

Для мене нових імен немає, усіх добре знав і до початку цього сезону. На жаль, хлопці показали не той бокс, який можуть демонструвати. Не знаю, з чим це пов’язано. Мабуть, варто переглянути підхід до підготовки «Отаманів». Вони тренувалися з національною збірною й лише за п’ять днів до бою збиралися разом.  У збірній не готувалися до 5-раундових боїв, думаю, це позначилося на результатах «Отаманів».

Для «Отаманів» у цьому сезоні був важливий результат чи можливість потрапити через WSB на ліцензійний турнір?

Хлопці повинні були провести по два бої, щоби потрапити на ліцензійний турнір. У нас наразі немає жодної ліцензії, попереду ще тільки два відбірні турніри. Сподіваємося, що хтось і здобуде ліцензії.            

Чому склалася така критична ситуація з ліцензіями?

Це питання вам краще поставити головному тренеру збірної. Я вважаю, що до цього призвело кілька факторів. У країні проблеми, вони є і в нашому боксі. Крім того, десь AIBA (Міжнародна асоціація любительського боксу) строго ставиться до наших боксерів. На відбірних турнірах були поєдинки, коли судді нам не віддавали перемоги. За неупередженого суддівства в нас мало би бути зо три ліцензії. Є проблеми зі стабільним фінансуванням, кошти виділяють із запізненням. Тому хлопцям бракує практики, участі в турнірах. У нас молоді боксери, їм потрібно щонайбільше змагатися. І не тільки в Україні, а й за кордоном, проти представників різних шкіл боксу.

Перед початком сезону в WSB були розмови про те, що керівництво федерації заборгувало «Отаманам» фактично за весь попередній сезон. Виплатили борг?

Цікаве запитання. Наскільки мені відомо, ніхто ні з ким не розрахувався. Видали якісь крихти декому з команди. Ба більше, з’явилися нові борги за цей сезон. Обіцяли розрахуватися в січні, потім у лютому… Але ніхто не виконав обіцянки. Володимир Степанович Продівус, президент федерації, під час засідання виконкому ФБУ у Вінниці обіцяв виплатити всі борги. Пройшло півроку, жодних зрушень немає. Тепер почнуться розмови про те, що хтось із партнерів не виконав своїх зобов’язань. Я не знаю, хто і що мав виконати, у нас є президент ФБУ, який і мав би вирішувати ці проблеми.

Олег Петренко, «Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ